Falck

Syddanmark fik en våd juni

Del

Borgerne i Region Syddanmark er efterhånden øvede i at sende bud efter Falck, når regnvandet oversvømmer kældre og tilstopper nedløbsrør. Især borgerne i Vejle og på Sydfyn har haft brug for Falcks assistance i sommermånederne.

Sommeren har været et vådt bekendtskab i år. Juni har på landsplan både været den varmeste juni siden 2007, men også den vådeste siden 2012. I juli faldt der 16 millimeter regn mere end gennemsnittet.

Det har borgerne på Sydfyn og i Vejle kunnet mærke med lokale skybrud. I juni gæstede regnen Langeland og Svendborg, bedst som heksen skulle sendes af sted til Bloksbjerg Sankt Hans-aften. Det gav travlhed hos Falck, der i stedet for at slukke bål rykkede ud til regn-relaterede problemer som oversvømmede kældre og affugtning.

I alt kørte Falck ud til over ti gange så mange regn-relaterede problemer i juni 2016 på Sydfyn end sidste år.

Mildere juli og august

Mens borgerne i Region Syddanmark i juni 2016 tilkaldte Falck til regn-relaterede opgaver tre gange så mange som juni 2015, gik både juli og august mere stille for sig i år. I hvert fald for alle andre end vejlensernes vedkommende.

I slutningen af juli fik borgerne i Vejle besøg af regnen, og Falck rykkede ud dobbelt så mange gange som året før. Det betyder, at Vejle stod for en tredjedel af Falcks regn-relaterede opgaver i hele regionen.

For hele regionen rykkede Falck i juli ud cirka lige så ofte som i 2015, mens de regn-relaterede opgaver i august var halveret i forhold til sidste år. Set over hele sommerperioden tager Region Syddanmark titlen som den region med mindst stigning i antallet af Falcks regn-relaterede opgaver.

Nu går vi efteråret i møde, hvor der typisk falder endnu mere nedbør end i sommerperioden. Hvis du vil være på den sikre side, tilbyder Falck både vejledning til forebyggelse af skader og hurtig hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Læs mere om, hvordan Falck kan hjælpe din bolig her.

For yderligere information kontakt skadeservicechef Helle Bønding på 2029 4048 eller Falcks kommunikationsafdeling på 7022 0307.


[Vedhæftede billede kan frit afbenyttes – husk venligst byline, Foto: Shutterstock]

Billeder

Information om Falck

Falck
Falck
Polititorvet
1780 København V

70 10 20 31http://www.falck.dk/

Følg pressemeddelelser fra Falck

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Falck