Sydbank A/S

Sydbanks regnskab for første kvartal: Stærk og lovende start på 2021

Del

Sydbank har netop offentliggjort et regnskab, der er en stærk begyndelse på året. Indtjeningen stiger med 15 pct. Den samlede kreditformidling vokser med 2,5 mia. kr. Administrerende direktør Karen Frøsig er godt tilfreds.

-  Det er glædeligt, at resultatet for 1. kvartal viser en klar positiv retning. Det er et kvartal, hvor indtægterne stiger markant, hvor integrationen af Alm. Brand Bank forløber helt som planlagt. Et kvartal hvor den samlede kreditformidling stiger markant, hvor vi har betydelige tilbageførsler på nedskrivningerne og hvor et højt aktivitetsniveau på de finansielle markeder kan ses i regnskabet, lyder det fra Karen Frøsig.

Flot forrentning af egenkapitalen

Forrentning af egenkapitalen på 9,5 pct. p.a. efter skat viser styrken i regnskabet.

-  Vi præsterer med resultatet for første kvartal helt i top i forhold til forventningerne, vi har meldt ud til helåret. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Karen Frøsig.

 Hovedpunkter fra regnskabet for 1. kvartal 2021                                              

  • Resultat på 291 mio. kr. giver en egenkapitalforrentning på 9,5pct. p.a. efter skat
  • Basisindtjeningen er 15 pct. højere end samme periode sidste år, og lander på 1.105mio. kr.
  • Basisomkostningerne er 16 pct. højere i forhold til samme periode i 2020 og udgør 833 mio. kr.
  • Nedskrivninger på udlån udgør en indtægt på 81 mio. kr. mod en udgift på 84 mio. kr. i samme periode sidste år
  • Bankudlån udgør 61,5 mia. kr. – en stigning på 1,3 mia. kr. i 1. kvartal 2021
  • Samlet kreditformidling udgør 168,1 mia. kr. – en stigning på 2,5 mia. kr. i 1. kvartal 2021

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - Danmarks Erhvervsbank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Datatyvene går målrettet efter de mindre virksomheder11.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk erhvervsliv er som resten af samfundet stærkt digitaliseret. Men sikkerheden er ikke fulgt med. Det gælder især små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad er blevet mål for IT-kriminelle, efterhånden som større virksomheder har hævet paraderne. De mindre firmaer bliver nødt til at sikre sig bedre, der er alt for meget på spil, mener chefen for informati-onssikkerhed i Sydbank.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum