Sydbank A/S

Sydbank skruer op for erhvervsanalyserne

Del

Sydbank, der fortsætter med at bide sig fast som Danmarks Erhvervsbank, har for nylig ansat en erhvervsøkonom fra Berlingske Business

Morten Laugesen, 28 år, skal med analyser af udviklingen i dansk erhvervsliv være med til at klæde SMV’er og Sydbanks erhvervskunder på til fremtiden. Han kommer fra en stilling som økonomisk journalist på verdens ældste avis, Berlingske Tidende.

- Jeg går ydmygt til opgaven, for det er på mange måder noget anderledes at arbejde i en stor bank end på en erhvervsredaktion, men min drivkraft er den samme. Det handler om at sætte ord og tal på, hvordan udviklingen i dansk og international økonomi påvirker danske virksomheder og deres indtjeningsmuligheder, siger Morten Laugesen, der flere gange har været på skolebænken sammen med en række nyansatte erhvervsrådgivere.

Sydbank rekrutterer løbende erhvervsrådgivere til at varetage den stigende efterspørgsel på mere rådgivning fra erhvervskunder.

Ansættelsen af Morten Laugesen som erhvervsøkonom sker også som en naturlig forlængelse af, at Sydbank som Danmarks Erhvervsbank løbende udvikler tiltag, der skaber værdi for bankens erhvervskunder.

Konkret kommer Morten Laugesen blandt andet til at følge udviklingen nøje i en række udvalgte brancher, ligesom han kommer til at lave analyser af, hvordan store dagsordner som eksempelvis digitaliseringen og den grønne omstilling påvirker dansk erhvervsliv. Det kommer til at ske med et særligt fokus på de små og mellemstore virksomheder, der, ifølge Sydbank, udgør rygraden af dansk erhvervsliv.

- De danske SMV’er er hamrende dygtige, produktive og nytænkende, men det er en stadigt mere kompleks verden, de skal navigere i. Fra kunder, leveranderører og andre interessenter bliver der nemlig stillet store krav til, hvordan SMV’erne skal agere, ligesom de skal tackle store udfordringer som mangel på arbejdskraft. Som erhvervsøkonom ser jeg det som min fornemmeste opgave at være med til at viderebringe viden og indsigt, der er med til at sikre, at Sydbanks erhvervskunder altid står på et solidt grundlag, når de skal træffe beslutninger, siger Morten Laugesen.

Gennem de seneste fem år har han arbejdet hos Berlingske, hvor han foruden at lave klassisk økonomisk journalistik også havde ansvar for datagrundlaget til større publikationer som Talent 100 og Guld1000, der er Berlingskes årlige analyse af Danmarks 1.000 største virksomheder.

Morten Laugesen blev færdiguddannet cand.merc. i finansiering og regnskab fra Copenhagen Business School i 2018.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - Danmarks Erhvervsbank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum