Sydbank A/S

Sydbank med indtjeningsfremgang i første kvartal af 2019

Del

1. kvartal 2019 er præget af høj aktivitet på de finansielle markeder, stærk kreditkvalitet, samt fortsat pres på basisindtjeningen.

Sydbanks delårsrapport – 1. kvartal 2019 

Med afsæt i de resultater, der er opnået i de to seneste strategiperioder, er Sydbank nu påbegyndt en ny 3-årig strategiperiode. Den nye strategi – En stærkere bank– skal sikre, at banken fortsætter den gode udvikling, den har vist siden starten af 2014.

Administrerende direktør Karen Frøsig siger om Sydbanks resultat for 1. kvartal: 

- Det er glædeligt, at vi – som følge af en meget høj aktivitet i Sydbank Markets – har fremgang i den samlede indtjening sammenholdt med 4. kvartal 2018, på trods af et betydeligt pres på bankens basisindtjening. Herudover er det positivt, at vi ser fortsat fremgang i udlån til kerneerhverv også i 1. kvartal 2019 samt tilbageførsel af nedskrivninger for 8. kvartal i træk. 

Som kommentar til overgangen til Sydbanks nye 3-årige strategiplan siger hun: 

- For kunderne er ordentlighed, tilgængelighed, klarhed og hastighed af stor vigtighed. Altså banker, man kan stole på. Det vil vi leve op til med Sydbanks strategi ”En stærkere bank”. Det er en opgave, alle i Sydbank løfter. Derfor er det meget tilfredsstillende at se en betydelig stigning i engagementet hos medarbejderne fra et i forvejen højt niveau og en fortsat positiv udvikling i kundetilfredsheden.

 Hovedpunkter fra regnskabet for 1. kvartal 2019

  • Resultat på 205 mio. kr. giver en egenkapitalforrentning på 7,3pct. p.a. efter skat.
  • Indtjening i alt på 996 mio. kr. er 5 pct. højere end indtjeningen i alt i 4. kvartal 2018. 
  • Nedskrivninger på udlån udgør en indtægt på 14 mio. kr., på niveau med samme periode i 2018. 
  • Samlet kreditformidling stiger med 0,3mia. kr., svarende til 0,2pct. i forhold til ultimo 2018. 
  • Aktietilbagekøb på 250 mio. kr. igangsættes den 2. maj 2019.
  • Egentlig kernekapitalprocent er – primært som følge af det annoncerede aktietilbagekøbsprogram – reduceret med 0,4 procentpoint i forhold til ultimo 2018 og er på 16,9uden indregning af periodens resultat. Ved indregning af 50 pct. af periodens resultat udgør den egentlige kernekapitalprocent 17,1.

Kontakter

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - en stærkere bank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum