Sydbank A/S

Sydbank leverer bundsolidt halvårsregnskab

Del

Med en vækst på hele 37 procent i basisindtægterne før nedskrivninger leverer Sydbank onsdag et bundsolidt regnskab. Bankens basisindtjening før nedskrivninger stiger med 254 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år.

- Det er meget tilfredsstillende. Vi er både lykkedes med at øge indtægterne og reducere omkostningerne, siger administrerende direktør Karen Frøsig.

Både vækst i antallet af kunder i banken og en stor appetit på lån blandt eksisterende kunder betyder, at udlånet udvikler sig særdeles positivt.

- Vi efterlever vores strategi: Vækst i forretningen. Vi tiltrækker nye kunder og vokser sammen med eksisterende kunder. Bankudlånet fortsætter med at stige i et højt tempo, siger Karen Frøsig.

- Det går godt i samfundet, og dermed går det også godt i Sydbank. Vi er stolte af at understøtte væksten i samfundet, hvor Sydbanks udlån på et år er steget hele 21 procent.

Også bestyrelsesformand Lars Mikkelgaard-Jensen glæder sig over resultatet.


- Det er positivt, at banken i de senere år har øget indtjeningskraften og dermed leverer et meget konkurrencedygtigt resultat – også i en tid, hvor de finansielle markeder lider under store kursfald på såvel obligationer som aktier, siger han.

Hovedpunkter fra regnskabet for 1. halvår 2022

 • Periodens resultat er på 748 mio. kr. efter skat
 • Egenkapitalforrentningen er 11,9 pct. p.a. efter skat
 • Basisindtjeningen er 9 pct. højere end i samme periode i 2021
 • Basisomkostningerne er 4 pct. lavere end i samme periode i 2021
 • Basisresultatet før nedskrivninger er 37 pct. højere end samme periode i 2021
 • Nedskrivninger udgør en indtægt på 84 mio. kr.
 • Bankudlån stiger med 12,8 mia. kr., svarende til en stigning på 21 pct. i forhold til ultimo juni 2021

Forventninger til 2022

 • Der forventes vækst i dansk økonomi i 2022
 • Basisindtjeningen forventes at blive højere end i 2021
 • Basisomkostningerne forventes at blive lavere end i 2021
 • Nedskrivningerne i 2022 forventes på et lavt niveau
 • Resultatet efter skat forventes at være i den øvre ende af intervallet 1.350-1.550mio. kr.
 • Forventningen til 2022 er forbundet med usikkerhed og afhænger af udviklingen på de finansielle markeder samt de makroøkonomiske forhold

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - Danmarks Erhvervsbank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum