Sydbank A/S

Sydbank Fonden støtter forskning – med fokus på væksten og de manglende faglærte

Del

Det går den forkerte vej med at uddanne unge faglærte. Sydbank Fonden støtter for første gang forskningen i Danmark for at finde svar på, hvordan vi sikrer væksten og får flere ind på erhvervsuddannelserne.

Om fire år mangler vi op mod 70.000 faglærte. Hvis vi skal sikre vækst og godt håndværk fremover er det afgørende, at vi uddanner tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere. Hvordan kan vi få flere elektrikere, tømrere, slagtere, mekanikere og bagere ind på uddannelserne og ud på arbejdsmarkedet? Og hvordan sikrer vi kvalitet i lærlingeforløbet, og hvordan understøtter vi virksomhederne?

Forskning med konkrete forslag

Sydbank Fonden støtter forskning med prominente forskere fra Center for Ungdomsforskning, CeFU, som stiller skarpt på den faglærte arbejdskraft.

”Vi har haft et ønske om at samle en del af fondens uddelinger til en større samfundsnyttig indsats. Vi vurderede, at forskning var et godt sted at støtte, og særligt når det gælder vores alles fremtid. Frafaldet på uddannelserne er meget stort, hvilket både er et problem for de unge og for virksomhederne, fortæller formand for Sydbank Fonden, Jess Olsen. Han fortsætter:

”Forskningsresultaterne er med til at gøre en forskel, så vi kan blive klogere på fravalg og frafald fra elevernes side. Samtidig kommer forskerne med konkrete forslag til, hvordan virksomheder og uddannelserne kan imødekomme frafaldet.”

Smage på fremtiden

”Der er ikke nok unge, der melder sig til en erhvervsuddannelse. Det er uholdbart – både her og nu og på den lange bane. I vores forskning ser vi problemet fra alle sider af skrivebordet, fra virksomhedernes, fra elevernes og fra uddannelsesinstitutionernes – for at gøre vores forskning anvendelig og komme med så konkrete værktøjer som mulig,” fortæller en af forskerne, lektor og Ph.d. Arnt Louw, Aalborg Universitet.

Sammen med CeFU producerer Sydbank Fonden materialer, som virksomhederne og unge kan bruge i forbindelse med deres praktikstart, så de kommer godt fra start og dermed forhåbentlig undgår det store frafald.

Sydbank Fonden kommer til at sætte fokus på den manglende faglærte arbejdskraft fremadrettet. Første skridt er forskningsresultaterne, som er samlet her (gratis):

LINK: https://www.cefu.dk/emner/nyt-fra-cefu/aktuelt-fra-cefu/plads-til-at-laere-%E2%80%93-paa-laerepladsen-dannelse-i-moedet-mellem-unge-og-arbejdsmarkedet.aspx

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - Danmarks Erhvervsbank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Datatyvene går målrettet efter de mindre virksomheder11.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk erhvervsliv er som resten af samfundet stærkt digitaliseret. Men sikkerheden er ikke fulgt med. Det gælder især små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad er blevet mål for IT-kriminelle, efterhånden som større virksomheder har hævet paraderne. De mindre firmaer bliver nødt til at sikre sig bedre, der er alt for meget på spil, mener chefen for informati-onssikkerhed i Sydbank.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum