Sweco

Sweco vinder renoveringen af ikoniske Brøndby Strand-højhuse

Del

Brøndby Boligselskab og Lejerbo har udpeget Swecos team af arkitekter og ingeniører med speciale i almene boliger som totalrådgiver på renoveringen af boligselskabets fire højhuse i Brøndby Stand. Renoveringen er en del af helhedsplanen HP4, der skal udvikle Brøndby Strand Parkerne til en sammenhængende og levende bydel.

Brøndby Boligselskabs (BB) højhuse omfatter de tre lyslilla i front samt det forreste af de mintgrønne. Foto: Brøndby Boligselskab
Brøndby Boligselskabs (BB) højhuse omfatter de tre lyslilla i front samt det forreste af de mintgrønne. Foto: Brøndby Boligselskab

Endnu et af de store skridt på vej mod renoveringen af Brøndby Boligselskabs højhuse i Ulsøparken og Hallingparken i Brøndby Strand er taget. Sweco har netop vundet delaftale 1 under helhedsplan HP4, der omfatter totalrådgivningen i forbindelse med renoveringen af boligselskabets fire højhuse.

Delaftale 1 udgør Brøndby Boligselskabs afd. 605-607, der omfatter et areal på ca. 24.000 kvm. Som totalrådgiver skal Sweco bl.a. stå for projektering samt koordinere renoveringen af afdelingernes tilsammen fire højhuse i 16 etager gennem alle projektfaser. De tilhørende nære udearealer og P-kældre skal desuden renoveres.

”Vi er meget glade og stolte af, at vi er blevet valgt som totalrådgiver i dette samarbejde. Brøndby Strand er et af de væsentlige værker inden for den danske velfærdsarkitektur, og vi ønsker i høj grad at være med til at sikre boligerne lang levetid. Både så beboerne også fremover har gode almene boliger, og så vi værner om et vigtigt arkitekturhistorisk byggeri,” siger Eva Bjerring, markedschef for almene boliger i Sweco, og fortsætter:

”Aftalen er et bevis på, at Brøndby Boligselskab ser værdi i vores tværfaglige, helhedsorienterede tilgang til at arbejde med beboerinddragelse, boligkvalitet og sunde boliger i den almene sektor. Vi glæder os til samarbejdet og til at løfte højhusene med respekt for både beboernes ønsker, den oprindelige arkitektur og sikre mest mulig værdi inden for den økonomiske ramme.”

Renovering med beboere i centrum

Renoveringen af højhusene i Brøndby Strand Parkerne er en del af et af Danmarkshistoriens største renoveringsprojekter, der samlet tæller syv højhuse og omkringliggende lavhuse. Formålet er at udvikle området til den tidssvarende og attraktive bydel, den har potentialet til at blive, med fokus på sammenhænge og en stærk lokal identitet.

Renoveringen af de fire højhuse under Brøndby Boligselskab omfatter bl.a. energirenovering af facader og tage, udskiftning af installationer og tekniske anlæg samt indretning af fællesarealer/lobby og nære udearealer med fokus på øget tryghed og kvalitet. Hertil er der fokus på håndtering af miljøfarlige stoffer.

”Vi anser den beboerdemokratiske proces som lige så vigtig som de tekniske løsninger, og byggeudvalget bliver derfor helt centralt for opgaven, så vi sikrer de rigtige løsninger til gavn for beboerne. Derfor vil vi også etablere et projektkontor i bebyggelsen, så vi altid er tæt på beboerne, bygherre og driften og skaber et tillidsfuldt samarbejde med fælles mål og værdier,” siger Ask Abildgaard, teamleder for Team Almen - Integreret rådgivning i Sweco, og slår fast:

”Vi ønsker at inddrage beboerne og driften tidligt i projekteringen. Det giver tryghed og kvalificerer vores planlægning og løsninger.”

Michael Buch-Barnes, der er formand for Brøndby Boligselskab, ser frem til samarbejdet med Sweco. Han glæder sig over, at processen med renoveringerne i Brøndby Strand er i gang igen med indgåelsen af kontrakt med totalrådgiveren. Arbejdet begyndte oprindeligt i 2014, men blev sat på pause, da man skulle vente på nedrivningen af de fem østligste højhuse.

”Vi har ventet længe på renoveringen, og det er en lang proces, vi ser ind i. Arbejdet kommer helt tæt på vores beboeres hverdag. Vi skal sikre, at det kan foregå så gnidningsfrit som muligt. Dialog og tryghed er to ord, der skal kendetegne samarbejdet mellem totalrådgiver, byggeudvalg og beboere. Vi ser frem til et ærligt, loyalt og professionelt samarbejde, som jeg tror, at Sweco kan være garant for,” siger Michael Buch-Barnes.

Ifølge planen skal der nu udarbejdes et projektforslag med udgangspunkt i designmanualen for Brøndby Strand Parkerne, som er udarbejdet af Team DOMUS.

Projektforslaget skal herefter godkendes af beboerne i de berørte afdelinger. Det er sat til at ske i 3/4. kvartal 2022. Derefter følger entrepriseudbud inden selve renoveringsarbejdet går i gang – forventeligt i 1. halvår 2024.

Fakta: Renoveringen af de fire højhuse omhandler i store træk

  • reparation af tage
  • nye facader med solceller og inddækkede altaner
  • nye trægulve (afd. 606 delvist)
  • nye badeværelsesgulve med membran
  • tilgængelighedsboliger (afd. 605 og 607)
  • nye lobbyer og renoverede ankomstarealer
  • ventilation med varmegenvinding
  • nye varmerør, radiatorer, vandrør og el-tavler mv.
  • renovering af elevatorer
  • udearealer i tilknytning til højhusene

Nøgleord

Kontakter

Kristian Torp, kommunikationspartner Sweco: kristian.torp@sweco.dk I 28782500

Michael Buch-Barnes, formand for Brøndby Boligselskab: 40941041

Billeder

Brøndby Boligselskabs (BB) højhuse omfatter de tre lyslilla i front samt det forreste af de mintgrønne. Foto: Brøndby Boligselskab
Brøndby Boligselskabs (BB) højhuse omfatter de tre lyslilla i front samt det forreste af de mintgrønne. Foto: Brøndby Boligselskab
Download
Eva Bjerring, markedschef for almene boliger i Sweco sammen med Ask Abildgaard, teamleder for Team Almen - Integreret rådgivning i Sweco.
Eva Bjerring, markedschef for almene boliger i Sweco sammen med Ask Abildgaard, teamleder for Team Almen - Integreret rådgivning i Sweco.
Download
Download

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 18.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige.

Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 23 mia. (EUR 2,2 mia. / DKK 16,4 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.www.swecogroup.com.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Sweco søger 80 ekstra medarbejdere til projekter indenfor infrastruktur, vand, klima, miljø og energi28.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kraftig efterspørgsel efter grøn omstilling, klimatilpasning og forsyningssikkerhed kombineret med milliardinvesteringer i infrastruktur får Sweco til opruste yderligere indenfor energi, vand, klima, miljø og infrastruktur. Det er især et stort projekt som Energiøen i Nordsøen og generelt høj aktivitet på igangværende og nye anlægsprojekter, der skaber behovet for flere medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum