Sweco

Sweco satser massivt på eksisterende byggeri og drift

Del

Planen er at fordoble antallet af medarbejdere, der arbejder med eksisterende byggeri og drift til 200 indenfor fire år. Den markante satsning er drevet af en stor efterspørgsel efter strategisk og teknisk rådgivning om drift, commissioning, renovering, installationer og ikke mindst bæredygtighed.

Sweco har været involveret i renoveringen af J.C. Jakobsens æresbolig. Foto: Anders Sune Berg.
Sweco har været involveret i renoveringen af J.C. Jakobsens æresbolig. Foto: Anders Sune Berg.

Behovet for at renovere og levetidsforlænge eksisterende byggeri er vokset de senere år i takt med, at krav om mere bæredygtigt byggeri har bredt sig til ejendomsmarkedet. Den udvikling har Swecos rådgivere og teknikere i afdelingen Facilities Management nydt godt af, og for at fortsætte væksten har direktør Henrik Leksø ændret organisationen og afdelingens navn med virkning fra 1. september.

”Vi har skiftet navn til Eksisterende byggeri & Drift for tydeligt at fortælle markedet, hvor vores fokus er. Samtidig har vi ændret organisationen, så vi i højere grad kan møde kunderne fra CEO til vicevært og supportere kunderne fra de tidligste strategiske tanker til den efterfølgende drift,” siger Henrik Leksø, og fortsætter:   

”Vores ambition er at fastholde den førerposition, Sweco har indenfor rådgivning om eksisterende byggeri og drift og dermed tiltrække nye kunder, spændende opgaver og ikke mindst nye kolleger.”

Større renoveringsprojekter

Udover at levere strategisk og teknisk rådgivning gearer Sweco sig også til at arbejde med flere og større renoveringsprojekter.

”Eksisterende installationer har afgørende betydning for et renoveringsprojekt, hvorfor vi står godt rustet til at løfte renoveringer. Vi håndterer allerede i dag renoveringsprojekter og for at gå ind i flere og større projekter, kræver det naturligt, at vi også øger vores fokus og kompetencer i dette felt,” siger Henrik Leksø.

”Den eksisterende bygningsmasse spiller en afgørende rolle i at skabe et mere bæredygtigt samfund. Ny eller optimeret udnyttelse af allerede byggede kvadratmeter vil næsten altid være det mest bæredygtige alternativ, og med den tilpasning, vi foretager nu, er vi klar til at hjælpe kunden med at gennemføre store og krævende renoveringer samt certificeringer, der levetidsforlænger bygningerne,” slutter Henrik Leksø.

Om Swecos forretning Eksisterende byggeri & Drift

Eksisterende byggeri & Drift er i dag Danmarks største på området for rådgivning om eksisterende byggeri og drift af installationer. Afdelingen har særligt fokus på tekniske installationer, bygninger og ejendomsudvikling og har markedsledende specialistkompetencer inden for køling, CTS, ventilation, indregulering, commissioning, energioptimering samt drift og vedligeholdelse. Disse kompetencer og ydelser bliver nu suppleret med to teams, der har fokus på strategi, bæredygtighed og teknisk bygherrerådgivning.

Rådgiverne i Eksisterende byggeri & Drift hjælper alt fra produktionsvirksomheder, kunder i pharma-industrien og større ejendomsbesiddere som pensionskasser og det offentlige om, hvordan de bedst designer, udvikler og drifter deres bygninger, anlæg og systemer.

Kunder tæller bl.a. Novo Nordisk, Radiometer, KU, Region Hovedstaden, DR, Carlsbergfondet, en lang række pensionskasser samt flere kommuner.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Sweco har været involveret i renoveringen af J.C. Jakobsens æresbolig. Foto: Anders Sune Berg.
Sweco har været involveret i renoveringen af J.C. Jakobsens æresbolig. Foto: Anders Sune Berg.
Download
Henrik Leksø er afdelingsdirektør i Eksisterende byggeri & Drift. Foto: Sweco.
Henrik Leksø er afdelingsdirektør i Eksisterende byggeri & Drift. Foto: Sweco.
Download

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 18.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige.

Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 23 mia. (EUR 2,2 mia. / DKK 16,4 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.
www.swecogroup.com.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Sweco søger 80 ekstra medarbejdere til projekter indenfor infrastruktur, vand, klima, miljø og energi28.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kraftig efterspørgsel efter grøn omstilling, klimatilpasning og forsyningssikkerhed kombineret med milliardinvesteringer i infrastruktur får Sweco til opruste yderligere indenfor energi, vand, klima, miljø og infrastruktur. Det er især et stort projekt som Energiøen i Nordsøen og generelt høj aktivitet på igangværende og nye anlægsprojekter, der skaber behovet for flere medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum