Sweco

Sweco indgår i nyt stort byggepartnerskab på Fyn

Del

Det er holdet LIVA, der består af Sweco, KANT arkitekter, Enemærke & Petersen, Erik Arkitekter, Oluf Jørgensen og byMUNCH, som i den næste årrække skal udvikle og udføre byggeopgaver for fynske Civica.

Civica meldte sidste år ud, at boligorganisationen vil etablere et strategisk byggepartnerskab for at håndtere de kommende års omfattende bygge- og renoveringsopgaver.

Sammen med Enemærke & Petersen, Erik Arkitekter, Oluf Jørgensen og byMUNCH er Swecos arkitekter og ingeniører med i det vinderteam, der netop er blevet offentliggjort. Aftalen har en anslået samlet værdi på 3 mia. kroner og forventes indgået efter udløbet af standstill-perioden.

Ifølge Civica er der i udvælgelsen bl.a. lagt vægt på, at teamet rummer betydelig erfaring med almene boligrenoveringer og helhedsplaner støttet af Landsbyggefonden samt erfaring med at indgå i strategiske og længerevarende samarbejder.

”Dette nye partnerskab har et yderst erfarent bagland i forhold til de strategiske partnerskaber TRUST og &os, der har kørt en del år nu. Partnerskabskompetencer, hvor vi arbejder med en interessebaseret tilgang til samarbejdet, er en integreret og vidtspændende del af vores organisation – og det giver os også mulighed for samarbejde på tværs af vores partnerskaber til gavn for alle,” siger Kim Thinggaard, partnerskabsdirektør i Enemærke & Petersen.

Det er med stor glæde, at rådgiverne ser frem til samarbejde med Civica og alle de beboere og organisationer, der er engagerede i projekterne. Partnerskabet vil bl.a. have et stort fokus på bæredygtighed og vil inkludere renoveringer af boliger og nybyggeri, herunder udviklingsplanen af boligområdet Vollsmose i Odense.

”Vi er stolte over den tillid, som Civica har udvist vores team. Sammen med Civica kan vi tage partnerskabstanken til næste niveau inden for byggeri og bæredygtighed,” siger Uffe Bay-Smidt, markedschef i KANT arkitekter, og fortsætter:

”Her kan vi give en integreret rådgivning, fordi vi sidder arkitekter, ingeniører og entreprenører side om side. Det skaber både de optimale rammer for kvalitetsbyggeri, men giver os også mulighed for i fællesskab at udvikle nyskabende bæredygtige løsninger.”

OM LIVA
Team LIVA består af Sweco, KANT arkitekter, Enemærke & Petersen, Erik Arkitekter, Oluf Jørgensen og byMUNCH. LIVA er en sammentrækning af de fire ord: Liv, Indsigt, Værdier og Alliancer – og referer til en hensigtserklæring fra holdet om at skabe bedre rammer for det gode liv, at søge indsigt i opgaverne, at have fælles værdier for samarbejdet og at skabe en lokalt forankret samarbejdskultur. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 17.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige. Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 20.6 billion (EUR 1.9 billion / DKK 14,1 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm. 

I Danmark er Sweco én af de førende rådgivningsvirksomheder på vækstmarkeder inden for vand, energi, transport, planlægning og design. Virksomhedens decentrale organisation er opbygget, så det er muligt at arbejde på tværs af faglige og geografiske grænser og dermed sætte virksomhedens samlede viden i spil til gavn for kundernes projekter.

Den decentrale tilgang giver mange små agile teams med stor handle- og beslutningskraft, højt kundenærvær og engagement. Sweco leverer integreret rådgivning ud fra den overbevisning, at det skaber størst mulig værdi for kunden, og vi ønsker at være kendt som den mest imødekommende og engagerede partner med anerkendt ekspertise.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Danmarks største rådgiver inden for bæredygtighed og drift af ejendomme leder efter 15 nye specialister17.2.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

Facilities Management-afdelingen i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco mærker, hvordan den øgede opmærksomhed på grøn omstilling og bæredygtigt byggeri øger efterspørgslen efter rådgivere og teknikere indenfor energirenovering, HVAC, VVS og driftsoptimering. Afdelingen runder inden længe medarbejder nr. 100 og mangler aktuelt 15 nye medarbejdere.

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer26.1.2021 06:58:55 CETPressemeddelelse

Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum