Sweco

Sweco Danmark fortsætter væksten og leverer sit bedste regnskab nogensinde

Del

Flere vundne opgaver, bedre projekteksekvering og en fokuseret strategi sikrer arkitekt- og ingeniørrådgiveren sit bedste resultat til dato. Omsætningen er øget med 6,4% til 1,4 mia. kr., mens EBITA stiger og lander på 134 mio. kr. Sweco geninvesterer de gode resultater i at videreudvikle bæredygtighedskompetencer, nye karriere- og lederudviklingsprogrammer samt i en fortsat offensiv opkøbsstrategi.

CEO Dariush Rezai kan præsentere Sweco Danmarks bedste regnskab nogensinde. Foto: Sweco.
CEO Dariush Rezai kan præsentere Sweco Danmarks bedste regnskab nogensinde. Foto: Sweco.

Trods fortsatte effekter af corona-pandemien har Sweco evnet at indstille sig på nye vilkår og fortsætter den positive udvikling med et historisk godt resultat i 2021. Omsætningen vokser til 1,4 mia. kr. mod 1,3 mia. kr. året før, mens EBITA lander på 134 mio. kr. svarende til 9,6% mod 7,8% i 2020. Også på antal medarbejdere er Sweco vokset og tæller i dag knapt 1.400 i Danmark.

”Det er summen af vores mange teams’ kvalificerede arbejde for bygherrer og kunder i hele Danmark, der giver os det gode resultat, vi i dag kan præsentere. Vi vandt sidste år flere og større projekter end nogensinde før og oplevede stor efterspørgsel på vores rådgivningsydelser i et år med svære vilkår. Jeg skylder alle kolleger en stor tak for indsatsen,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark.

Han fortsætter:

”Vores 2021-regnskab er den foreløbige kulmination på en ambitiøs strategi, der med afsæt i et dedikeret kundefokus og med bæredygtighed og integreret rådgivning som omdrejningspunkt skaber stor værdi for vores kunder,” siger Dariush Rezai.

Bæredygtighed øverst på agendaen

Den grønne omstilling er den røde tråd i Swecos projekter. Efterspørgslen efter bæredygtighedsydelser accelererede kraftigt sidste år og betød, at Swecos samlede bæredygtighedsteam af ingeniører og arkitekter steg til over 60 specialister. Sweco råder desuden over Danmarks største bæredygtighedsteam i byggeriet med speciale i DGNB-certificeringer og livscyklusvurderinger.

”Den grønne transformation er en udvikling, som vi driver ved at besidde de kompetencer, som sætter den fremtidige standard inden for bæredygtighed i byggeri og anlæg. Vores ambition om fortsat at være førende på området kombineret med det momentum, der er i den grønne transformation betyder, at vi også fremover investerer massivt i at videreudvikle vores bæredygtighedskompetencer. Vi glæder os over at arbejde med nogle af de mest visionære grønne projekter i branchen i form af Energiøen, UN17 Village og de tre største træbyggerier i Danmark lige nu,” siger Dariush Rezai.

Investerer i medarbejdere og udvikling

Sweco er karakteriseret ved en decentral struktur, en lav grad af bureaukrati og mange specialiserede og lokalt forankrede teams tæt på kunderne. Organiseringen giver ansvar til den enkelte medarbejder og stiller store krav til både medarbejdere og ledere. Derfor har ledelsen igangsat en større investering i medarbejderudvikling med karriereprogrammet Leap og lederprogrammet LUP, der samlet styrker faglig specialisering, projektledelse og ledelse i praksis.

”Vores ambitioner for Sweco er høje og kræver, at vi ikke alene tiltrækker de dygtigste medarbejdere i branchen, men at vi også formår at udvikle dem og deres ledere. Samtidig er vi optaget af at skabe rammer om en udviklende hverdag, som hver enkelt medarbejder trives i og præsterer i. Det er forudsætningen for at kunne levere høj kvalitet til kunderne,” slutter Dariush Rezai.

Fakta om Sweco Danmarks koncernregnskab 2021 (DKKm)

Sidste års tal i parentes

Omsætning: 1.397 (1.314)

Omsætning arkitektdivision: 336 (310)

Omsætning ingeniørdivisioner: 1.061 (1.004)

EBITA: 134 (102)

Antal fuldtidsansatte: 1.285 (1.230)

EBITA margin (%): 9,6 (7,8)

 

CEO, Sweco Group: Åsa Bergman

CEO, Sweco Danmark: Dariush Rezai

CFO, Sweco Danmark: Steen Steensen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

CEO Dariush Rezai kan præsentere Sweco Danmarks bedste regnskab nogensinde. Foto: Sweco.
CEO Dariush Rezai kan præsentere Sweco Danmarks bedste regnskab nogensinde. Foto: Sweco.
Download
Dariush Rezai kom til Sweco i 2017. Foto: Sweco.
Dariush Rezai kom til Sweco i 2017. Foto: Sweco.
Download
Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark. Foto: Sweco.
Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark. Foto: Sweco.
Download

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 17.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige. Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 21 mia. (EUR 2 mia. / DKK 14,8 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Sweco søger 80 ekstra medarbejdere til projekter indenfor infrastruktur, vand, klima, miljø og energi28.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kraftig efterspørgsel efter grøn omstilling, klimatilpasning og forsyningssikkerhed kombineret med milliardinvesteringer i infrastruktur får Sweco til opruste yderligere indenfor energi, vand, klima, miljø og infrastruktur. Det er især et stort projekt som Energiøen i Nordsøen og generelt høj aktivitet på igangværende og nye anlægsprojekter, der skaber behovet for flere medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum