SVM-regeringen peger i den rigtige retning

Med store udfordringer på den økonomiske front og udsigten til mangel på arbejdskraft, er det rigtigt set af den nye SVM-regering, at der er brug for reformer, hvis Danmark bevare vores velfærd.
Det mener fungerende formand i Ingeniørforeningen, IDA Aske Nydam Guldberg, der mest af alt ser regeringsgrundlaget som en investering i fremtiden.
”Det rigtigt set, at få den grønne omstilling op i gear. Også når det gælder implementeringen. Det er desuden glædeligt, at målet om klimaneutralitet fremrykkes til 2045. En accelereret grøn omstilling gør os både uafhængige af fossile brændsler og ikke mindst Putins gas. Det kan samtidig være med til at fremtidssikre vores grønne styrkepositioner, der kaster både arbejdspladser og vækst af sig,” siger han.
Også arbejdsmarkedet kommer under kærlig behandling i det nye regeringsgrundlag, hvor der lægges op til, at vi alle skal være længere på arbejdsmarkedet.
”Det er vigtigt, at vi får indrettet arbejdsmarkedet, så flere, som både har lyst og evner til at blive længere på arbejdsmarkedet og tage en ekstra tørn, også gør det. Allerede i dag er der flere seniorer, som gerne vil bidrage, og derfor er det glædeligt, at de kommer i fokus,” siger IDAs formand.
SVM-regeringen vil også kigge på, hvor det giver mening at åbne op for flere internationale studerende, og det er også helt oplagt, mener Aske Nydam Guldberg.
”Der er i dag en enorm mangel på ingeniører og it-specialister, og den bliver ikke mindre i fremtiden. Med mindre ungdomsårgange i sigte, er det derfor en god investering at åbne for flere internationale studerende på disse områder. Det er en dokumenteret god forretning,” siger han.
IDAs formand ser dog også torne i SVM-regeringens grundlag. På uddannelsesområdet er det en skidt prioritering at tage så store reformskridt, som regeringen spiller ud med.
”Det er ikke fordi, at vi ikke vil udvise samfundssind og bidrage til at reformere, hvor det er nødvendigt. Men når man vil indføre 1-årige kandidatuddannelser, er det at spille hasard med vores videnssamfund. Vi har ikke brug for halvt-uddannede specialister indenfor naturvidenskab eller på it- og ingeniørområdet. Derfor vil vi gerne takke for invitationen fra regeringen til at deltage i arbejdet med at kigge på, hvor det vil give mening at reformere uddannelsessektoren, uden at det gør ondt på vores videnssamfund” siger han.
Kontakter
Ulrik Frandsen 23 65 09 69
Billeder
Information om Ingeniørforeningen, IDA
Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Søgningen til ingeniørstudierne sprænger rammerne16.3.2023 10:50:49 CET | Pressemeddelelse
Et stigende antal unge søger de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser via kvote 2
It-kriminelle lurer i kulissen når årsopgørelsen kommer11.3.2023 06:04:00 CET | Pressemeddelelse
It-sikkerhedsekspert opfordrer danskerne til at være ekstra opmærksomme på falske beskeder fra SKAT.
Regeringen sylter EU’s store dataprojekt5.3.2023 09:31:34 CET | Pressemeddelelse
Danmark sakker bagud, mens en række EU-lande er i fuld gang med at bygge fremtidens europæiske datainfrastruktur. Regeringen har sovet i timen, mener Ingeniørforeningen, IDA.
Halvering af kandidatuddannelser kan koste dyrt2.3.2023 13:31:29 CET | Pressemeddelelse
Tekniske og naturvidenskabelige kandidatuddannelser bør ikke halveres i ny reform
Ingeniører og andre specialister kan stadig sikre 2030-mål28.2.2023 11:05:48 CET | Pressemeddelelse
Klimarådets statusrapport er stærkt bekymrende, men med et politisk kvantespring kan 2030-målet stadig sikres, mener IDA.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum