TEKNIQ Arbejdsgiverne

Suspendering af virksomhedernes AUB-indbetalinger bydes velkommen

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om oppositionens beslutningsforslag, der blev præsenteret i går, om at suspendere virksomheders betaling til AUB-ordningen i 2020. Samtidig opfordrer man til generelt at reducere arbejdsgivernes bidrag.

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at oppositionen i form af Det Konservative Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige i går foreslog at suspendere virksomhedernes betaling til arbejdsmarkedets uddannelsesbidrag (AUB) de sidste 6 måneder af 2020. Samtidig vil partierne sløjfe virksomhedernes ekstraopkrævning til praktikplads-AUB.

”Det er to initiativer, der vil fungere som en meget tiltrængt håndsrækning på et tidspunkt, hvor landets virksomheder på grund af coronakrisen har brug for den størst mulige likviditet og derfor ikke har behov for at blive presset af unødvendige udgifter,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Oppositionens forslag kommer efter, at statsrevisorerne har kritiseret Børne- og Undervisningsministeriet for, at virksomhederne betaler alt for meget ind til AUB-ordningen – en overbetaling, der i strid med Folketingets intention med ordningen.

”Derfor vil vi også opfordre til, at man går skridtet videre og sørger for generelt at tilpasse AUB-ordningen, som rigsrevisionen har anbefalet, så man får bragt balance i arbejdsgivernes ind- og udbetalinger. Det kræver, at man nedsætter arbejdsgivernes bidrag, så den kraftige ophobning af arbejdsgivers penge – nu knap 5 mia. kr. – i AUB stoppes,” siger Tina Voldby. 

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil.: 20 12 82 83

Billeder

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum