Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Suppekøkken skal hjælpe de mest sårbare i Aarhus igennem corona-krisen

Del

Lørdag d. 28. marts åbner Røde Kors Aarhus, Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus et suppekøkken, som skal hjælpe og bespise de mest sårbare i Aarhus. Det sker, efter at mange væresteder er lukket ned grundet spredningen af COVID-19.

Røde Kors Aarhus, Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus er gået sammen om at etablere et suppekøkken
Røde Kors Aarhus, Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus er gået sammen om at etablere et suppekøkken

Spredningen af Covid-19 har resulteret i, at mange af byens væresteder og sociale caféer er lukket ned. For at udfylde det tomrum, som disse steder efterlader i den sociale hjælp til byens mest udsatte, åbner Røde Kors Aarhus i samarbejde med Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus et suppekøkken i Ungdomskirken på Nørre Allé. Suppekøkkenet er et supplement og aflastning til etablerede steder som Blå Kors’ værested og Kirkens Korshærs varmestue.

Suppekøkkenet slår dørene op d. 28. marts og byder hjemløse og funktionelt hjemløse indenfor til et varmt måltid mad og samvær på afstand. Suppekøkkenet regner med at bespise 10-20 mennesker til frokost hver dag, men kan skalere op, hvis behovet viser sig at være større. Serveringen foregår i hold og gæsterne spiser adskilt fra hinanden, så regeringens retningslinjer bliver opretholdt.

”Vi har at gøre med en gruppe mennesker, hvis fysiske og psykiske helbred hurtigt bliver forværret, hvis de mister den personlige kontakt og gode mad, som de får på væresteder og varmestuer, derfor er det utroligt vigtigt, at vi nu får den her mulighed og kan drage fordel af det i forvejen gode og tætte samarbejde, vi har i Aarhus,” siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.

Til gavn for hjemløse og psykisk sårbare mennesker i Aarhus

Suppekøkkenet henvender sig til de mange hjemløse og funktionelt hjemløse mennesker, som har været vant til at komme på byens væresteder. En del funktionelt hjemløse har brugt værestederne som supplement til deres egen husholdning for at få økonomien og hverdagen til at løbe rundt.

Selvom et godt dagligt måltid er omdrejningspunktet for suppekøkkenet, så kommer det nye suppekøkken også til at være en pause for mennesker med psykiske udfordringer. Suppekøkkenet hjælper byens psykisk sårbare, som er særligt hårdt ramt af karantænen.

”Psykisk sårbare bliver særligt hårdt ramt af at være isolerede. De sidder hjemme alene, fanget i sine egne tanker, og så melder angsten sig. De har brug for at komme væk hjemmefra. Vi befinder os i en usædvanlig situation, som for mange med psykiske problemer kan være decideret traumatiserende. Derfor handler folkekøkkenet også om at lave et sted, hvor borgere oplever samvær og ser andre mennesker. Det er vigtigt, at de oplever, at de ikke er alene,” siger Knud Aarup, der er formand i Røde Kors Aarhus.

Det nye suppekøkken åbner lørdag d. 28. marts kl. 12 og vil de næste to måneder hver dag invitere indenfor til et dagligt, varmt måltid i tidsrummet 12-14.

Suppekøkkenet drives af frivillige og er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden.

Kontakter

Kirkens Korshær: Regionschef Niels Bjørnø, 30 46 30 43 / n.bjorno@kirkenskorshaer.dk
Blå Kors: Generalsekretær Christian Bjerre, 29 68 96 67 / cbj@blaakors.dk
Vinterherberget: Formand Lars Bundgaard, 40 54 36 92 / larsbundgaard@hotmail.dk
Røde Kors Aarhus: Formand Knud Aarup, 21 32 81 84 / knudaarup@outlook.dk
Folkekirken i Aarhus, Domprovst Poul Henning Bartholin, 30 30 59 05 / php@km.dk

Billeder

Røde Kors Aarhus, Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus er gået sammen om at etablere et suppekøkken
Røde Kors Aarhus, Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus er gået sammen om at etablere et suppekøkken
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Donation fra Lidl skal forsøde påsken for trængte familier og beboere på botilbud3.4.2020 07:44:00 CESTPressemeddelelse

Normalt betyder påskehelligdagene, at nødhjælpsorganisationen Blå Kors kan hente overskudsmad fra Lidl til deres brugere. Men de ekstraordinære åbningsdage grundet corona denne påske betyder langt mindre overskudsmad. Derfor har Lidl i år besluttet at donere gavekort for 50.000 kr. til Blå Kors, så trængte familier alligevel kan få en pose madvarer til påskedagene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum