Sparta Atletik og Løb

SuperHalfs: København, Prag, Valencia, Lissabon og Cardiff lancerer ny halvmaratonserie 

Del

Fem af verdens bedste halvmaratonløb er gået sammen for at skabe en ny international løbsserie: SuperHalfs.

CPH Half er en del af SuperHalfs serien, som blev lanceret i Prag. her er alle løbsdirektørerne samlet.
CPH Half er en del af SuperHalfs serien, som blev lanceret i Prag. her er alle løbsdirektørerne samlet.

Den nye, innovative serie samler fem af verdens mest fantastiske halvmaratonløb under én fane med en målsætning om at promovere løb, turisme og bæredygtighed i alle byerne. 

Knap 100.000 deltagere forventes at løbe med i de fem ikoniske byer, når serien skydes i gang i 2020. Løberne får adgang til en ”SuperRunner”-oplevelse, som blandt andet inkluderer garanteret start, særlige startnumre med fast track-afhentning, originalt merchandise, et virtuelt SuperRunner-pas, en særlig SuperMedal, når hele serien er gennemført, og endelig chancen for at få deres navn optaget i SuperHalfs Hall of Fame.

En løbsserie med store perspektiver

Hos arrangørerene af Copenhagen Half Marathon ser man store perspektiver i den nye løbsserie.

”Med et udsolgt CPH Half i 2019, står vi med en fantastisk situation, men potentialet er endnu større. Gennem et samarbejde som SuperHalfs kan vi styrke vores internationale profil yderligere og ramme ind den tendens, der tydeligvis er i at kombinere rejse- og sportsoplevelser. Vi har gennem de seneste år samarbejdet med byen om at skabe en kobling mellem vores events og København, og med SuperHalfs vil vi netop have fokus på kvalitet, unikke rejseoplevelser og stemningen af København,” lyder det fra Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta.

Direktør i Dansk Atletik, Jakob Larsen, ser ligeledes store perspektiver for både løbere, tilskuere og byen. 

”Da vi startede Copenhagen Half Marathon var det med en ambition om at etablere verdens bedste halvmaraton i København. Vi har taget store skridt i den retning, og med etableringen af SuperHalfs kommer vi nærmere målet. Vi forventer, at samarbejdet vil give løbere, tilskuere og København endnu større grund til at glæde sig til at tage del i vores løb,” siger han.

Hos Wonderful Copenhagen, som står for at brande København internationalt ser man også mange muligheder i den nye SuperHalfs Series. 

”Vi har gennem flere år samarbejdet med Sparta om at udvikle løbedestinationen København og løfte CPH Half bredere ud internationalt. Eventen tiltrækker et stigende antal internationale deltagere, som på den måde oplever Københavns forskellige bydele uden for den traditionelle højsæson, og det understøtter vores strategi om bæredygtig turisme. Så vi glæder os over, at CPH Half og den internationale interesse bliver styrket yderligere, nu hvor eventen er blevet til SuperHalf,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Fem særlige byer 

København, Lissabon, Prag, Valencia og Cardiff er fem fantastiske byer med fem verdensklasse-events. Alle er valgt på baggrund af deres kvalitet, popularitet, beliggenhed og fokus på bæredygtighed.

Deltagerne i SuperHalfs kommer til at løbe i historiske byer med unikke og hurtige ruter. Alle løb er IAAF Label-løb, og tre af dem har for nyligt afholdt verdensmesterskaberne i halvmaraton.

Alle værtsbyerne tilbyder løberne en verdensklasse-oplevelse samtidig med, at de forpligter sig på en række bæredygtighedsmål. Hver enkelt event vil bestræbe sig på at reducere deres eget CO2-aftryk med et fælles mål om at blive den mest bæredygtige serie af halvmaratonløb i verden.

Et løbeeventyr

Den nye serie giver løbe-entusiaster en unik mulighed for at forme deres eget løbe-eventyr og blive belønnet for deres indsats med eksklusive fordele. Det eneste, som løberne skal gøre for at starte deres rejse, er at tilmelde sig et af SuperHalfs-løbene i 2020. Efter at have gennemført det første løb i SuperHalfs-kalenderen modtager deltagerne et ”SuperPassport”, og efter hvert løb Vil der blive tilføjet et e-stempel på dette personaliserede, virtuelle dokument. Al kommunikation vil være digital, og løberne har 36 måneder til at afslutte serien og blive en ”SuperRunner”.

Denne serie vil skabe værdi for det internationale løbe-community og en ny, enestående mulighed for at løbe, rejse og få sjove oplevelser. 

For uddybende kommentar

Dorte Vibjerg, adm. direktør i Sparta. Tlf: 2262 2026


De fem løb

EDP ​​Lissabon Half Marathon - 22. marts, 2020 

EDP ​​Lissabon Half Marathon fejrer i 2020 sit 30-års jubilæum og er et af de mest populære løb i verden. Dets unikke rute, der starter ved 25 de Abril Bridge, det perfekte vejr og IAAF Road Race Gold-mærket tiltrækker hvert år tusinder af udenlandske løbere. Løbet er også et af ​​de hurtigste halvmaratonløb i verden (mændenes verdensrekord blev sat her i 2010 og slået her i 2018), og verdenseliten er med garanti til start. Løbet er en fantastisk mulighed for at løbe i en smuk by, fuld af historie, med god mad og et af de sikreste steder i Europa. 

Sportisimo Prag Half Marathon - 28. marts, 2020

Sportisimo Prag Half Marathon er mere end 20 år gammelt og arrangeres af RunCzech. Løbet voksede ud af et ønske om at inspirere tjekkerne til at komme ud og løbe. At gøre Tjekkiet til et gladere og sundere sted og for at cementere landets omdømme som et vigtigt løbecenter midt i Europa med den legendariske distanceløber Emil Zatopek som den ledende ånd. Missionen har altid været at gøre løbet perfekt: ​​En hurtig rute, hvor Joyciline Jepkosgei satte kvindernes verdensrekord i 2017, som er krydret med uovertruffen sightseeing inklusive den ærefrygtindgydende Prags Borg. En festivalstemning, der gør begivenheden lige populær blandt løbere og tilskuere, og så har løbet IAAF Gold Label. 

Copenhagen Half Marathon - 13. september, 2020

CPH Half blev grundlagt i 2015 og er blevet berømt verden over for sin kombination af en voldsomt hurtig rute, en kølig og urban nordisk atmosfære og et mildt og moderat varmt september klima, ideelt til at sætte hurtige tider. Raceudgaven '19 er udsolgt. 25.000 løbere står klar til start, og de repræsenterer mere end 100 forskellige nationer, som kan se frem til en enestående sightseeing oplevelse gennem alle de centrale distrikter i København, fyldt med højdepunkter, naturskøn udsigt, underholdning og massiv jubel. Hele byen viser sin støtte og efterlader dig med en følelse af at have gennemført meget mere end et løb. 

Cardiff University Cardiff Half Marathon - 4. oktober 2020

Cardiff University Cardiff Half Marathon er vokset til at blive et af de største og mest spændende gadeløb i Storbritannien. Dens flade, hurtige rute passerer alle byens mest betagende landskaber og ikoniske vartegn, herunder Cardiff Castle, fyrstedømme-stadionet, det historiske Civic Center og den fantastiske Cardiff Bay. Tusinder af tilskuere hepper på alle løberne i en by, der er berømt for sin sportslige lidenskab. Cardiff er en livlig hovedstad med unikke attraktioner, sportsstadioner i verdensklasse, pulserende underholdning, spisesteder ved vandet og tilsyneladende uendelige parkområder. Løbet er vokset markant siden starten i 2003, og tiltrækker et felt på over 27.500 registrerede løbere heriblandt atleter i verdensklasse. 

Valencia Half Marathon Trinidad Alfonso EDP - 26. oktober 2020

Valencia Half Marathon Trinidad Alfonso EDP er blevet verdens hurtigste løb og er en 'kan ikke gå glip af' begivenhed for både nationale og internationale løbere. Løbet har været udsolgt to år i træk. Tallene for begivenheden er spektakulære og inkluderer kvindernes verdensrekord, sat af Joyciline Jepkosgei i 2017 (64:51), og mændenes verdensrekord, der blev sat af Abraham Kiptum i 2018 (58:18). For sjette år i træk var løbet i 2018 Spaniens hurtigste halvmaraton. Hele byen bakker op om begivenheden, og Valencia har ikke kun et behageligt, mildt klima, men også en rute, der er flad og designet til at være lynhurtig.  

Kontakter

Billeder

CPH Half er en del af SuperHalfs serien, som blev lanceret i Prag. her er alle løbsdirektørerne samlet.
CPH Half er en del af SuperHalfs serien, som blev lanceret i Prag. her er alle løbsdirektørerne samlet.
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum