Green Power Denmark

Superambitiøst udspil – nu skal Danmark kunne meget mere

Del

Regeringens ”Danmark kan mere II” er et ambitiøst udspil, der skal vriste os fri af russisk naturgas ved hjælp af massiv udbygning af vedvarende energi og udfasning af naturgas. Men det vil kun blive virkelighed, hvis vi gør tingene anderledes, i et helt andet tempo, og hvis elnettet forstærkes, mener Green Power Denmark.

Fire gange så meget produktion af sol- og vindenergi på land og 1-4 GW ekstra havvind inden 2030. Efter 2030 en endnu bedre udnyttelse af Nordsøens vindpotentialer og energiøer på helt op til 35 GW – eller 15 gange den kapacitet, Danmark har i dag.

Samtidig skal der lægges en reel og hurtig plan for udskiftning af naturgasfyr til varmepumper eller fjernvarme – og ikke mindst fremlægges en grøn skattereform.

Sådan lyder det fra regeringen i dag i udspillet ”Danmark Kan Mere II” og det får en stor tommel op fra Green Power Denmark. Ifølge viceadministrerende direktør, Jan Hylleberg, viser udspillet den ambition, energibranchen længe har efterspurgt.

- Det her er et virkelig stort og ambitiøst udspil fra regeringen og viser, at Danmark rent faktisk kan meget mere. Energibranchen er klar til at levere den efterspurgte mængde grøn strøm og mere til. Det bør stå helt klart nu, at vi ikke kan bygge for meget vedvarende energi – især ikke med den voksende klimakrise og den nuværende sikkerhedspolitiske situation, siger Jan Hylleberg, viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.

For at sætte tempo på den grønne omstilling vil regeringen forenkle regler og gøre sagsgange mere smidige – og det er også nødvendigt, mener Jan Hylleberg.

- Kommunerne står nu overfor en historisk vigtig opgave og alle kommuner, der har plads til vindmøller og solceller, skal byde sig til. Skal regeringens ambitioner blive til virkelighed, skal helt nye redskaber i brug, for i øjeblikket går udbygningen af vedvarende energi på land frustrerende langsomt. F.eks giver det ingen mening, at regeringen i øjeblikket er ved at gøre det dyrere for dem, der opstiller vindmøller og solceller, at tilslutte elnettet. Det skal der findes en hurtig løsning på, siger han, og fortsætter:

- Det er samtidig vigtigt, at politikerne i det videre arbejde med at gøre Danmark grønt og uafhængigt af fossile brændsler ikke glemmer det elnet, der skal transportere strømmen sikkert fra vindmøllerne og solcellerne og ud til danskernes elbiler og varmepumper. Vi skal opretholde den rekordhøje forsyningssikkerhed vi har i Danmark i dag, og reguleringen skal gøre det muligt for netselskaberne at finansiere de nødvendige investeringer i et endnu stærkere elnet.

Nu opfordrer Jan Hylleberg Christiansborg til et hurtigt og konstruktivt forhandlingsforløb, der trækker både tempo og omfang på den grønne omstilling op.

- Danmark Kan Mere II viser den rette vej mod gasuafhængighed og klimamål, men er jo en overordnet vejviser. Green Power Denmark fremlægger på fredag et samlet udspil med en række helt konkrete forslag til, hvordan vi når målene. Og politikerne vil kunne finde vejen frem i vores udspil, siger Jan Hylleberg.

Nøgleord

Kontakter

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum