Sunset Boulevard sætter nye standarder for energiforbrug
Der skal spares på varmen i offentlige bygninger, Coop vil skrue ned for energiforbruget i butikkerne og på hovedkontoret, og nu går Sunset Boulevard, der med 41 restauranter i Danmark er landets største danskejede fastfoodkæde, også i gang med at implementere en række nye tiltag, der skal nedbringe energiforbruget i kædens restauranter.
"Det er helt oplagt lige nu, at vi kigger en ekstra gang ind i, hvor vi kan skrue ned for energiforbruget uden at gå på kompromis med gæsteoplevelsen og arbejdsforholdene i vores restauranter. Selv mindre tiltag kan føre til væsentlig nedbringelse, og det har vi pligt til at reagere på som dansk virksomhed. Både for at bidrage til den generelle reduktion af energiforbruget i samfundet og for at spare på el- og varmeregningen. Vores ambition er at reducere vores samlede el-forbrug med 10-15% om året," siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch.
2 grader ned og mere end 2.769 kW sparet pr restaurant
Kæden skruer blandt andet varmen i lobbyerne ned fra 23 til 21 grader, slukker udvalgte spots i lobbyområderne og skruer i stedet op for hyggen med LED bloklys på særligt udvalgte placeringer, regulerer køleskabstemperaturne for sodavand og implementerer nye procedurer i køkkenerne omkring lys og udstyr. Slukningen af spots alene er udregnet til at reducere det årlige el-forbrug med 2.769 kilowatt pr.restaurant, hvilket fører til en samlet besparelse for kæden på omkring 373.815 kr. om året.
”Vi tror på de mange små skridt i den rigtige retning og viljen til at turde se og afprøve nye muligheder, som i det her tilfælde f.eks. at se potentialet i faktisk at gøre restauranterne endnu hyggeligere med lavere belysning og LED lys som led i en energi-spareøvelse. Det er helt grundlæggende vigtigt for os ikke at gå på kompromis med gæsteoplevelsen. Derfor skruer vi heller ikke ned til 19 graders varme i første omgang, men starter med de 2 grader,” siger Jens Broch.
Det at ’starte et sted’, gribe mulighederne og løbende implementere de konkrete forbedringer,der er mulige her og nu,er en af hjørnestene i Jens Brochs lederskab. Sunset Boulevard var også den første danske fastfood kæde til at udfase sugerørene af engangsplast med alternative sugerør af siv- og hvedestrå i februar 2020. I oktober 2020 fjernede kæden desuden som de første legetøjet fra børnemenuen for i stedet sammen med Growing Trees Network at plante træer i de danske skove.
Vil du vide mere?
Kontakt: Pia Tobberuptlf. 61764234, mail: presse@sunset-boulevard.dk for uddybning og/eller interview med Jens Broch.
Nøgleord
Billeder
Information om Sunset Boulevard
Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 44 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og to i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1400 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med bl.a. oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.
Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter24.4.2024 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Thomas Jensen, 53 år og bosiddende i Hals, står til at overtage ledelsen af hele tre Sunset Boulevard restauranter i Nordjylland. Først for skud står restauranten i Haverslev den 1. maj. Med overdragelsen ender samtlige kædens seks nordjyske restauranter på lokale hænder som led i en strategi om at styrke den lokale forankring.
Middelfart Friskoles elever planter 100m2 offentlig tilgængelig mikroskov15.4.2024 13:00:18 CEST | Pressemeddelelse
På onsdag den 17. april planter eleverne fra Middelfart Friskoles 4. og 6. klasser en Mikroskov på 100 m2 på et offentligt tilgængeligt område af skolens grund. Mikroskove er endnu et nyt fænomen i Danmark, og plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU med henblik på at sikre øget naturforståelse og flere grønne områder i byerne.
Tag din egen tallerken med og få 15% rabat – dansk fastfoodkæde tester nyt initiativ til reducering af emballageforbruget21.3.2024 10:53:54 CET | Pressemeddelelse
I kølvandet på, at den foreløbige aftale om en ny europæisk emballageforordning blev indgået den 4. marts, tester landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, som de første nu medbragt emballage som en mulig vej til at nedbringe forbruget af engangsemballage. Tilbuddet lyder – medbring din egen tallerken og få 15% rabat.
Sunset Boulevard satser på fermentering i nyt dansk samarbejde4.3.2024 08:41:28 CET | Pressemeddelelse
Den 6. marts sætter Sunset Boulevard en danskudviklet tempeh-burger på menuen i alle kædens restauranter landet over. Burgeren The Nordic Tempeh er lavet med en plantebaseret bøf af fermenterede økologiske danske råvarer udviklet i samarbejde med danske producenter. “Fermentering giver en fantastisk smagsoplevelse - og det skal vores gæster nu have mulighed for at prøve,” siger kædens kommercielle direktør.
Ny Sunset Boulevard-restaurant åbner i Korsør – lokalt familiedynasti står bag21.2.2024 09:02:53 CET | Pressemeddelelse
Den 29. februar slår Sunset Boulevard dørene op til en helt ny restaurant i Korsør på Energivej 8A, strategisk placeret ved motorvejen, tæt på nye ladestandere og blot et stenkast fra Storebæltsbroen. Restauranten vil blive drevet af det lokale familiedynasti Jesper Nielsen og familie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum