Sunset Boulevard sætter nye standarder for energiforbrug
Der skal spares på varmen i offentlige bygninger, Coop vil skrue ned for energiforbruget i butikkerne og på hovedkontoret, og nu går Sunset Boulevard, der med 41 restauranter i Danmark er landets største danskejede fastfoodkæde, også i gang med at implementere en række nye tiltag, der skal nedbringe energiforbruget i kædens restauranter.
"Det er helt oplagt lige nu, at vi kigger en ekstra gang ind i, hvor vi kan skrue ned for energiforbruget uden at gå på kompromis med gæsteoplevelsen og arbejdsforholdene i vores restauranter. Selv mindre tiltag kan føre til væsentlig nedbringelse, og det har vi pligt til at reagere på som dansk virksomhed. Både for at bidrage til den generelle reduktion af energiforbruget i samfundet og for at spare på el- og varmeregningen. Vores ambition er at reducere vores samlede el-forbrug med 10-15% om året," siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch.
2 grader ned og mere end 2.769 kW sparet pr restaurant
Kæden skruer blandt andet varmen i lobbyerne ned fra 23 til 21 grader, slukker udvalgte spots i lobbyområderne og skruer i stedet op for hyggen med LED bloklys på særligt udvalgte placeringer, regulerer køleskabstemperaturne for sodavand og implementerer nye procedurer i køkkenerne omkring lys og udstyr. Slukningen af spots alene er udregnet til at reducere det årlige el-forbrug med 2.769 kilowatt pr.restaurant, hvilket fører til en samlet besparelse for kæden på omkring 373.815 kr. om året.
”Vi tror på de mange små skridt i den rigtige retning og viljen til at turde se og afprøve nye muligheder, som i det her tilfælde f.eks. at se potentialet i faktisk at gøre restauranterne endnu hyggeligere med lavere belysning og LED lys som led i en energi-spareøvelse. Det er helt grundlæggende vigtigt for os ikke at gå på kompromis med gæsteoplevelsen. Derfor skruer vi heller ikke ned til 19 graders varme i første omgang, men starter med de 2 grader,” siger Jens Broch.
Det at ’starte et sted’, gribe mulighederne og løbende implementere de konkrete forbedringer,der er mulige her og nu,er en af hjørnestene i Jens Brochs lederskab. Sunset Boulevard var også den første danske fastfood kæde til at udfase sugerørene af engangsplast med alternative sugerør af siv- og hvedestrå i februar 2020. I oktober 2020 fjernede kæden desuden som de første legetøjet fra børnemenuen for i stedet sammen med Growing Trees Network at plante træer i de danske skove.
Vil du vide mere?
Kontakt: Pia Tobberuptlf. 61764234, mail: presse@sunset-boulevard.dk for uddybning og/eller interview med Jens Broch.
Nøgleord
Billeder
Information om Sunset Boulevard
Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 44 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og to i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1400 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med bl.a. oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.
Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Elever fra Skolen på la Cours Vej planter lokal mikroskov19.11.2024 09:31:26 CET | Pressemeddelelse
Den 22. november planter 75 elever fra Skolen på la Cours Vej en 100m² offentligt tilgængelig mikroskov ved skolen på Frederiksberg. Plantningen sker i samarbejde med burgerkæden Sunset Boulevard og netværksorganisationen 2030Skov. Formålet med initiativet er at øge børn og unges naturforståelse og fremme grønne områder i danske byer.
Elever fra Hjalleseskolen skaber mikroskov27.9.2024 09:09:51 CEST | Pressemeddelelse
Den 4. oktober planter elever fra Hjalleseskolen en 100m² offentligt tilgængelig mikroskov tæt på skolen i Hjallese ved Odense. Plantningen finder sted i samarbejde med burgerkæden Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU og har til formål at øge børn og unges naturforståelse og fremme grønne områder i danske byer.
Tre Sunset Boulevard-restauranter i Sønderjylland får ny franchisetager25.9.2024 09:32:40 CEST | Pressemeddelelse
Christopher Bansmann, 43 år og bosiddende i Odense, skal overtage ledelsen af tre Sunset Boulevard-restauranter i Sønderjylland. Første overtagelse sker den 1. oktober med restauranten i Rødekro. Med overdragelsen mener kæden at have fundet den rette til at sikre restauranternes fortsatte vækst og udvikling gennem personligt ejerskab i fremtiden.
Elever planter mikroskov i Ringsted18.9.2024 10:13:47 CEST | Pressemeddelelse
På onsdag den 25. september planter elever fra Midtsjællands Gymnasium og Kildeskolen i Ringsted en 100m² offentligt tilgængelig mikroskov ved gymnasiet. Plantningen sker i samarbejde med burgerkæden Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU. Formålet er at øge de unges naturforståelse og skabe flere grønne områder i byen.
Sunset Boulevard åbner drive in-restaurant i Varde21.8.2024 12:53:15 CEST | Pressemeddelelse
Den 19. september åbner landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, sin første restaurant i Varde. Den nye Grab'nGo-restaurant med Drive in er baseret på take away og online bestilling og bliver beliggende på Vestre Landevej 82.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum