Sunset Boulevard

Sunset Boulevard øger børnemenu-salget markant efter udfasning af legetøj

Del

I oktober 2020 udfasede Sunset Boulevard som den første store fastfoodkæde i Danmark legetøjet fra børnemenuen for i stedet at plante træer i de danske folkeskove. I dag godt 2 år efter har kæden plantet flere end 215.000 træer og er lykkes med at øge børnemenusalget med 20.7 procent. Et eksempel på, at man kan reducere den negative klimapåvirkning og stadig sikre fremgang i forretningen, siger kædens administrerende direktør, Jens Broch.

Jens Broch
Jens Broch

Da Sunset Boulevard i efteråret 2020 fjernede legetøjet fra kædens børnemenuer var det ikke uden tøven. Legetøjet skulle erstattes med plantning af træer i landets Folkeskove i samarbejde med Growing Trees Network. Et initiativ, de fleste kunne blive enige om, var godt, men også en forandring, som ingen med sikkerhed kunne vide, hvordan ville blive modtaget af de danske børnefamilier. Nu godt to år senere, oplever Jens Broch, at initiativet er blevet taget særdeles godt imod.    

”Vi var selvfølgelig spændte, selvom vi syntes, det var en god ide, og det føltes som det rigtige at gøre. Men vi har hele vejen igennem oplevet, at vores gæster er glade for initiativet. Børnene savner ikke legetøjet, men benytter sig af vores spil og legeområder i stedet,” siger han.

215.000 træer og +20.7%

Initiativet ser da heller ikke ud til at være gået ud over salget. I løbet af de to år, der er gået siden udfasningen af legetøjet, har Sunset Boulevard sammen med Growing Trees Network stået bag plantningen af flere end 215.000 træer i Danmark svarende til et træ hvert 4. minut. Sideløbende er salget af børnemenuer steget med 20.7% målt mod en sammenlignelig periode før Corona i 2019 og udgør i dag en langt større procentvis andel af stigningen i Sunset Boulevards samlede omsætning end før udfasningen.

”Det viser, at det kan lade sig gøre – at være proaktiv med tiltag, der reducerer den negative klimapåvirkning og samtidigt være ambitiøs på vegne af salgstallene,” siger Jens Broch.

I gennemsnit har kæden erstattet 400.000 stykker legetøj med plantning af flere end 100.000 træer om året.

”Det er en rar fornemmelse – ikke bare for os men også for vores gæster – at erstatte en masse legetøj med begrænset levetid med et bidrag til sikringen af naturen, biodiversiteten og de rekreative områder i Danmark i fremtiden,” siger Jens Broch.

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 41 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og to på Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1200 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.

Vil du vide mere?

Kontakt: Pia Tobberup tlf. 61764234, mail: presse@sunset-boulevard.dk for uddybning og/eller interview med Jens Broch.

Billeder

Jens Broch
Jens Broch
Download
Plantning af træ
Plantning af træ
Download
Børnemenu
Børnemenu
Download
Plantning af træer
Plantning af træer
Download

Information om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard
Sunset Boulevard
Nordager 26
6000 Kolding

https://www.sunset-boulevard.dk/

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 41 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og to på Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1200 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med bl.a. oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.

 

Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Genbrugssten og et års forbrug af burgere – nu åbner Sunset Boulevard i Nørresundby24.11.2022 08:44:29 CET | Pressemeddelelse

Den 1. december åbner landets største danskejede fastfoodkæde restaurant på Loftbrovej 6 i Nørresundby. Restauranten slår dørene op til nordisk indretning, drive-in, nye arbejdspladser og en burgermenu helt, som man kender den fra de andre 41 restauranter i landet. På ét punkt skiller den sig dog ud fra landets øvrige – den er bygget med nordjyske genbrugssten.

Sunset Boulevard sætter nye standarder for energiforbrug27.10.2022 09:06:31 CEST | Pressemeddelelse

Landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, reducerer nu el- og varmeforbruget i kædens restauranter. Temperaturen i lobbyerne sænkes til en start med 2 grader, og el-forbruget nedbringes gennem en række konkrete ændringer i lobbyerne og køkkenerne. Alt sammen nøje udvalgte tiltag, som skal bidrage til den generelle reduktion af energiforbruget i samfundet uden at gå på kompromis med gæsteoplevelsen, lyder det.

Sunset Boulevard i Nyborg får ny mand ved roret fra 1. november26.10.2022 10:04:47 CEST | Pressemeddelelse

Dobbelt så stor kapacitet i drive thru’en og implementering af SunsetToGo. Det er tiltag, som Sunset Boulevards gæster i Nyborg kan se frem til, når franchisetager Jesper Nielsen den 1. november overtager restauranten. Jesper Nielsen driver i forvejen Sunset Boulevards restauranter i Slagelse og Ringsted sammen med hustruen Käthe og parrets to døtre. Nu glæder han sig til at udvide restaurantporteføljen med lige præcist restauranten i Nyborg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum