Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundhedsreform skaber stor usikkerhed for 250.000 københavnere

Del
Den netop præsenterede sundhedsreform er ikke gennemtænkt, mener sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling. Hun er bekymret for, hvordan hun skal sikre borgerne bedre sundhedsydelser med en reform, der lader 250.000 københavnere i stikken.

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i dag deres bud på, hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal indrettes. Men reformen efterlader et kæmpe spørgsmålstegn hos de 250.000 københavnere, som i dag er tilknyttet Amager-Hvidovre Hospital.

”Jeg har gentagne gange stillet spørgsmål til sundhedsministeren om, hvad der skal ske med de 250.000 københavnere, som i dag er tilknyttet Amager-Hvidovre Hospital. Det har jeg aldrig fået svar på. Det er jo komplet vanvid, hvis regeringen tror, at Bispebjerg kan tage imod en kvart million ekstra københavnere, uden at det vil gå ud over kvaliteten,” siger Sisse Marie Welling.

Sundhedsreformen lægger op til, at alle københavnere fremover bliver tilknyttet Bispebjerg-Frederiksberg Hospital. I dag er de fordelt mellem Amager-Hvidovre Hospital og Bispebjerg-Frederiksberg Hospital.

Mere centralisering – mindre lokalt ansvar

Samtidig vil en nedlægning af regionsrådene ifølge Sisse Marie Welling fjerne muligheden for, at borgerne kan stille folkevalgte til ansvar, når kvaliteten af sundhedsydelserne ikke er i orden.

”Jeg bliver meget bekymret, når regeringen siger, at vi skal lægge ansvaret for vores sundhedsvæsen over på nogle regnedrenge, som sidder centralt i Sundhedsministeriet og styrer det hele, frem for folkevalgte politikere, som er tæt på borgerne og kan stå til ansvar for beslutningerne,” siger Sisse Marie Welling.

Der er ifølge sundheds- og omsorgsborgmesteren enkelte positive elementer i sundhedsreformen. Blandt andet at regeringen og Dansk Folkeparti lægger op til at styrke det nære. Det er kommunerne allerede godt i gang med, men skal det nære sundhedsvæsen for alvor styrkes, kræver det, at pengene følger med.

”Regeringen siger, at løsningerne skal findes lokalt. Det er der ingen, der kan være uenig i. Men det hænger ikke sammen med en reform, der centraliserer beslutningerne. En forudsætning for at løse de ekstra opgaver, som denne aftale lægger over til kommunerne, er, at pengene følger med. Også her fejler den nye sundhedsreform,” siger Sisse Marie Welling.

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt pressekonsulent Emilie Husted på tlf. 2830 4635

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye