Beskæftigelsesministeriet

Sundhedspersonale kan overføre ferie til næste år

Del

For at mindske presset i sundhedsvæsenet bliver det muligt for sundhedspersonale at overføre ferie til næste ferieår. Ændringen kan være med til at frigøre flere hænder.

Der er en stigende mangel på sundhedspersonale, og presset vokser med den seneste udvikling i coronasmitten med Omikron-varianten.

Derfor bliver det muligt for sundhedspersonale at overføre ferie, der skulle være afholdt inden 31. december 2021, til næste år. Beskæftigelsesministeriet ændrer nu i reglerne, så de ikke står i vejen for at skaffe flere hænder i sundhedssektoren henover julen i denne ekstraordinære situation.

Bekendtgørelsen er sendt i høring og træder i kraft hurtigst muligt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at hjælpe sundhedsvæsenet i den alvorlige situation, vi er i. Jeg vil gerne understrege, at det er op til den enkelte, om man vil afholde den ferie, som man har ret til. Men jeg håber, at vi med muligheden for at overføre feriedage kan være med til at mindske noget af presset for personalet rundt omkring.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

- Vi står lige nu i en alvorlig situation med stigende smittetal. Samtidig står vi med en ny variant, som sundhedsmyndighederne forventer vil betyde yderlige stigninger i smittetallene. En massiv stigning i smitten vil forventeligt betyde en afledt stigning i indlæggelser. Derfor er det helt afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at sikre nok hænder på de danske sygehuse. Og her kan muligheden for at udskyde ferie til næste år forhåbentlig hjælpe med at få vagtplanerne til at gå op.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet:

Pressevagt: 51232830

Sundhedsministeriet:

Pressevagt: 21324727

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum