PensionDanmark

Sundhedsordning hjælper syge hurtigere tilbage i job

Del

Hjælp via sundhedsordningen i PensionDanmark er med til at bringe syge medlemmer hurtigere tilbage i job, viser en ny undersøgelse.

Behandlinger hos en fysioterapeut eller hjælp til at få stillet en hurtig diagnose. Når syge bygningsarbejdere, chauffører og rengøringsassistenter gør brug af deres sundhedsordning, forbedrer det i den grad mulighederne for, at de kommer hurtigt tilbage i job.

Det viser en ny undersøgelse fra PensionDanmark, hvor 330.000 medlemmer har en sundhedsordning som del af deres pensionsordning.

Blandt de medlemmer, som siden 2009 har brugt ordningen til at få behandling for skader og smerter hos f.eks. en fysioterapeut eller kiropraktor i forbindelse med en sygemelding, vurderer i gennemsnit 70 pct., at behandlingen har hjulpet dem hurtigere tilbage i job. Af de, der har fået behandling i 2. kvartal i år, er andelen 76 pct.

I 2. kvartal er der desuden for første gang også indsamlet svar fra de sygemeldte medlemmer, som har brugt sundhedsordningens tilbud om hurtig diagnose og personlig hjælp fra PensionDanmarks sygeplejersketeam. Og disse besvarelser peger i samme retning. 9 ud af 10 af de sygemeldte medlemmer, som har fået hjælp til at få stillet en hurtig diagnose, vurderer, at forløbet har hjulpet dem hurtigere tilbage i job. Og andelen er endnu højere for de langtidssyge medlemmer, som er blevet hjulpet af PensionDanmarks team af sygeplejersker og socialrådgivere.

”For de fleste medlemmer gør sundhedsordningen - med dens fokus på hurtig indsats - det muligt at få bugt med fysiske eller psykiske problemer i tide, inden de bliver så alvorlige, at de resulterer i en sygemelding. Men ifølge undersøgelsen gør ordningen også en forskel for de medlemmer, der er sygemeldt. Og det er meget positivt. For det er til gavn for alle parter, at sygemeldte kommer hurtigt tilbage i job og dermed fastholder tilknytningen til arbejdsmarkedet frem for at hænge fast i langvarige sygedagpengeforløb og i værste fald ende på førtidspension,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Forskning fra Syddansk Universitet har tidligere vist, at adgang til en forebyggende sundhedsordning som PensionDanmarks kan reducere sygefraværet med op til 15 pct.

Via sundhedsordningen i PensionDanmark har medlemmerne mulighed for at få behandlinger hos en fysioterapeut, massør eller kiropraktor ved skader og smerter i ryg, skuldre, arme og ben. Behandlingerne sker på 125 sundhedscentre fordelt over hele landet, som drives i samarbejde med Falck. Der kræves ingen lægehenvisning. I år vil der blive gennemført 250.000 behandlinger på centrene.

Medlemmer, der af deres praktiserende læge er henvist til udredning hos en speciallæge, får hjælp til at få stillet en hurtig diagnose (højst tre uger) og efterfølgende blive hjulpet hurtigt videre til relevant behandling – uden unødig ventetid. I år forventes ca. 3.000 medlemmer at gøre brug af Hurtig Diagnose.

Medlemmer, der har været syge i længere tid eller er i risiko for lang tids fravær fra arbejdspladsen, kan få rådgivning fra et team af sygeplejersker og socialrådgivere, som er til rådighed hver dag fra kl. 8 til kl. 21. I år forventes teamet at få ca. 10.000 telefoniske henvendelser.

Yderligere information
Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf: 2019 9238.

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pension.dk/

Fakta om PensionDanmark

Sundhedsordning PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 681.000 medlemmer beskæftiget i 23.100 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. Præmieindtægterne udgjorde 12,1 mia. kr. i 2015, og medlemmernes samlede opsparing har rundet 183 mia. kr.

Læs mere på www.pensiondanmark.com

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum