Region Hovedstaden

Sundhedsminister besøger centre inden for fertilitet og demens

Del

Mandag d. 22. august 2016 byder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen velkommen til sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, der besøger Rigshospitalet.

Ministeren og regionsrådsformanden besøger både Fertilitetsklinikken og Nationalt Videnscenter for Demens, der er tilknyttet Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet, landets største klinik for udredning og behandling af demens.

Fertilitetsklinikken er besøgets første stop.

- ​ Europæerne har ondt i fertiliteten. Fødselstallet er faldende og ligger nu under de 2,1 barn per kvinde. Derfor satser Region Hovedstaden med et bredt partnerskab på Øresundsregionen som et kommende internationalt kraftcenter for behandling af ufrivillig barnløshed. Fertilitetsklinikken på Rigshospitalet er gennem de seneste 20 år udbygget til at være den største offentlige klinik i Norden og et betydende europæisk reproduktionscenter – faktisk er det så stor en succes, at vi her og nu er udfordret af den store tilstrømning til behandlingstilbuddet, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Programmet i Fertilitetsklinikken rummer også oplæg om behandling af patienter med gentagne ufrivillige aborter og om fertilitetsbevaring hos cancerpatienter.

Dernæst skal ministeren og regionsrådsformanden besøge Nationalt Videnscenter for Demens, som er et landsdækkende videnscenter, der støttes økonomisk af Sundheds- og Ældreministeriet.

– I Danmark er op mod 85.000 personer ramt af demens, og effektiv behandling findes endnu ikke. Men udredning og tidlig indsats er vigtig og nytter – og det skal vi høre om under besøget. Desuden bliver der en præsentation af Videnscentret og dets landsdækkende arbejde med at udvikle kompetence hos det personale i kommuner m.v., der i deres arbejde møder patienter med demens, siger Per Jørgensen, vicedirektør og speciallæge, Rigshospitalet.

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressetelefon på tlf. 70 20 95 88
  • Vicedirektør Per Jørgensen, Rigshospitalet, via 35 45 53 27

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum