Haderslev Kommune

Sundhedscenter skal være brugernes hus

Del

Byggeriet af det nye sundhedscenter i Haderslev nærmer sig byggefasen, men inden byggeriet går i gang har centrets kommende brugere været inddraget og kommet med input og ønsker i forhold til stedet.

Når det første spadestik til det nye sundhedscenter i Haderslev bliver taget næste år, så bliver der samtidig gravet ud til et center, hvor der er plads til brugerne. Haderslev Kommune har forud for, at byggeriet går i gang haft masser af brugere involveret i, hvad der skal puttes ind i huset, og hvad det skal rumme.

"Det skal i høj grad være brugernes hus. Vi ønsker sammen med Region Syddanmark at fylde huset ud på en måde, så det giver god mening for dem, der skal bruge det i det daglige. Vi har mulighederne til at få lavet et fantastisk sundhedshus, og derfor er vi glade for alle de input, vi har fået. Det hjælper os i forhold til den videre planlægning og indretning, som vi er i tæt samarbejde med regionen om", siger borgmester H.P. Geil.

Haderslev Byråd har i går frigivet anlægssummen på 44 millioner kroner til Sundhedscenter Haderslev.

"Vi har fra starten haft nogle idéer til, hvad Sundhedscentret skulle indeholde, og vi har fået plads til præcis de funktioner, vi oprindeligt havde forudsat. Vi har også fået den nødvendige plads til, at alle opgaver bliver udført på en god og tilfredsstillende måde", siger Preben Holmberg.

Byggeriet forventes at gå i gang næste år.

"Nu kender vi rammerne for byggeriet, og jeg glæder mig til at følge det. Vi har allerede gjort os nogle erfaringer fra sundhedscentret i Vojens, og selvom det nu er et helt nyt byggeri, vi skal i gang med i Haderslev, så er det klart, at vi nu kan være på forkant med nogle ting", siger Preben Holmberg.

Projektet overgår nu til projekteringsfasen. I denne fase fastlægges alle detaljerne i byggeriet. Efter projekteringsfasen vil byggearbejdet blive udbudt. Det vil ske i fagentrepriser (murer, tømrer, maler osv.).

Sundhedscentret forventes at stå færdigt i slutningen af 2017. Det skal både indeholde lægevagt, jordemoderklinik, sundhedshave, psykiatri og et værested. Sundhedscentret får form som et stort X og vil have flere indgange. Haderslev Kommune og Region Syddanmark bygger centret i fællesskab.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil, tlf. 21 69 64 71 Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, tlf. 24 44 40 55

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum