Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundhedsborgmester: Vigtig sundhedsreform mangler ambitioner på centrale områder

Del

Den nye aftale om en sundhedsreform indgået af et bredt flertal af partierne på Christiansborg er godt nyt for kvaliteten i det nære sundhedsvæsen, lyder det fra sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF). Desværre er den langt fra ambitiøs nok, når det gælder forebyggelse, rekruttering og mental sundhed, mener borgmesteren, som i høj grad også savner en økonomi, der afspejler udfordringerne.

Den længe ventede sundhedsreform er nu endelig en realitet, efter regeringen i nat indgik aftale med et bredt flertal af partierne på Christiansborg. Det glæder sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), der hilser store dele af aftalen velkommen.

”Det er godt, at der nu er landet en aftale – det er nødvendigt for, at vi kan styrke og udvikle vores fælles sundhedsvæsen, som står over for mange udfordringer i de kommende år. Vi står klar til at løfte vores del, men jeg bliver også nødt til at sige, at hvis vi skal kunne levere på de kvalitetskrav, der bliver stillet, så er der brug for en langt større finansiering, end der er fundet med aftalen her. Vi har i kommunerne løbende fået flere nye opgaver, borgerne bliver ældre og rammes af flere kroniske sygdomme, og pengene er aldrig fulgt med,” siger Sisse Marie Welling.

Af andre gode takter i aftalen peger sundheds- og omsorgsborgmesteren også på, at der lægges op til i højere grad at dele data på tværs af sektorer – et område, hvor hun selv længe har presset på for stærkere sammenhæng til gavn for borgerne. Men heller ikke her mener borgmesteren, at pengene rækker.

Leverer ikke nødvendige svar

Det er ikke kun økonomien i aftalen, som sundhedsborgmesteren er utilfreds med. Hun savner i det hele taget et højere ambitionsniveau fra partierne på Christiansborg, når det gælder nogle af de allerstørste udfordringer, som sundhedsvæsenet står med.

”Selvom der er mange gode elementer i aftalen, så synes jeg ikke, at ambitionerne er høje nok, når man ved, hvor store udfordringer, vi står overfor. Udfordringer, som – hvis vi ikke gør nok nu og her – kan få det hele til at falde fra hinanden. Her tænker jeg ikke mindst på den desperate mangel på medarbejdere, som kun bliver værre og værre. Den bliver parkeret i en kommission – det er selvfølgelig skuffende,” siger Sisse Marie Welling.

Desuden savner borgmesteren, at der gøres noget for at hjælpe børn og unge bedre på vej i livet. Undervejs i forhandlingerne blev regeringens forslag om en forhøjet alkoholgrænse og et totalforbud mod rygning for fremtidige generationer skrottet.

”Det er ærgerligt, at de borgerlige ikke var lige så modige på de kommende generationers vegne. Og så forstår jeg ikke, hvordan Christiansborg kan lave en sundhedsreform uden at gøre mere for at forbedre den mentale trivsel særligt blandt børn og unge, som er historisk dårlig. Det kan ikke passe, at de unges mentale sundhed skal parkeres i en psykiatriplan – vi skal forebygge, så vi undgår, at problemerne overhovedet opstår, i stedet for at reparere på dem, når de har vokset sig for store,” siger Sisse Marie Welling.

Nøgleord

Kontakter

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens pressetelefon

Tlf:23828082

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og omsorgsborgmester: Vi har en udfordring med sexistisk kultur og adfærd i kommunen11.5.2022 12:08:24 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommune har gennemført en undersøgelse med fokus på sexistisk kultur og adfærd blandt samtlige medarbejdere. Og det var på tide, for der er faktisk noget at komme efter, mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Arbejdsmiljø København (AMK), som støtter hele kommunen i den videre opfølgning, hører under borgmesterens forvaltning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum