Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundhedsborgmester: Gratis psykologsamtaler til alle københavnere over 65 år, som kæmper med dårlig mental trivsel

Del

Nu kan alle københavnere over 65 år, som kæmper med dårlig mental trivsel, benytte sig af det kommunale tilbud om gratis psykologhjælp.

Mange københavnere lever helt til det sidste et aktivt liv og trives i tilværelsen. Men for nogle er alderdommen forbundet med særlige udfordringer. Måske fordi ens nærmeste ikke er her mere, eller fordi tanker om livets afslutning presser sig på.

Bliver belastningerne for overvældende, kan samtaler med en psykolog ofte være en god hjælp. Derfor tilbyder Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning nu gratis psykologsamtaler i Center for Mental Sundhed til alle ældre borgere over 65 år i København, der har brug for hjælp. Det er en udvidelse af et eksisterende tilbud, som hidtil har været målrettet ældre over 65, som i forvejen modtog kommunale sundhedsydelser.

”Behovet for psykologhjælp er der – ikke mindst efter snart to år med corona og social isolation. Siden vi åbnede tilbuddet om gratis psykologhjælp til nogle ældre, har vi oplevet en meget stor interesse. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi kan udvide tilbuddet om gratis psykologsamtaler, så det nu gælder alle ældre over 65, der har ondt i livet og behov for hjælp til at komme videre,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Samtaler i eget hjem

Tilbuddet giver mulighed for at få op til otte samtaler med en psykolog, og samtalerne kan finde sted enten i Center for Mental Sundhed eller i eget hjem.

”Ikke alle ældre er tilstrækkeligt mobile til at kunne transportere sig, og derfor tilbyder vores psykologer at møde borgerne i deres eget hjem. Der er dog også en del ældre, som modtager et forløb hos os, hvor vi har gode lokaler, der kan danne ramme for en tryg dialog med de ældre,” siger Sten Kruse-Blinkenberg, centerchef i Center for Mental Sundhed.

For at benytte sig af tilbuddet kan borgeren blive henvist via egen læge eller af kommunens øvrige sundhedspersonale, hvis vedkommende på anden vis er i kontakt med kommunen. Det kan f.eks. være gennem hjemmehjælp, genoptræningstilbud eller på plejehjem. Borgeren kan også selv henvende sig direkte til Center for Mental Sundhed.

Læs mere om sundhedstilbuddet her

Fakta:

  • Center for Mental Sundhed har tilbudt gratis psykologhjælp til ældre over 65 år siden efteråret 2020, hvis man i forvejen var modtog sundhedsydelser af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
  • I foråret 2021 besluttede politikerne på Københavns Rådhus at tilføre ekstra midler til ordningen, så ventetiden kunne nedbringes. Læs mere her
  • Som noget nyt er tilbuddet nu bredt tilgængeligt for alle over 65 år, som er i psykisk mistrivsel og har brug for hjælp.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundhedsborgmester: Vigtig sundhedsreform mangler ambitioner på centrale områder20.5.2022 09:59:50 CEST | Pressemeddelelse

Den nye aftale om en sundhedsreform indgået af et bredt flertal af partierne på Christiansborg er godt nyt for kvaliteten i det nære sundhedsvæsen, lyder det fra sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF). Desværre er den langt fra ambitiøs nok, når det gælder forebyggelse, rekruttering og mental sundhed, mener borgmesteren, som i høj grad også savner en økonomi, der afspejler udfordringerne.

Sundheds- og omsorgsborgmester: Vi har en udfordring med sexistisk kultur og adfærd i kommunen11.5.2022 12:08:24 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommune har gennemført en undersøgelse med fokus på sexistisk kultur og adfærd blandt samtlige medarbejdere. Og det var på tide, for der er faktisk noget at komme efter, mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Arbejdsmiljø København (AMK), som støtter hele kommunen i den videre opfølgning, hører under borgmesterens forvaltning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum