Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundhedsborgmester: Gør seksualundervisningen til et selvstændigt fag i folkeskolen

Del

Sundheds- og omsorgsborgmesteren i København, Sisse Marie Welling (SF), er positivt stemt over for regeringens planer om at modernisere seksualundervisningen. Men ifølge sundhedsborgmesteren er en modernisering af faget ikke nok, det skal gøres til et selvstændigt fag i folkeskolen.

Ifølge ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal seksualundervisningen i folkeskolen moderniseres. Undervisningen skal være mere tidssvarende i forhold til, hvor de unge er i dag og skal derfor have større fokus på bl.a. digitale krænkelser.

Sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling (SF), er positiv over for regeringens planer om at modernisere faget. Men ifølge hende er det vigtigt ikke kun at se på undervisningens indhold, men også omfanget af undervisningen i folkeskolen. Derfor vil hun gå skridtet videre og foreslår regeringen at gøre seksualundervisningen til et selvstændigt fag i folkeskolen.

- Ministrenes fokus på seksualundervisningen er tiltrængt, men en modernisering af faget er ikke nok. Vi er nødt til at gøre seksualundervisning til et selvstændigt fag, så der sættes de nødvendige timer af til at give unge den rigtige undervisning i faget. Det er ikke nok at have timer hist og her, som kræver at lærerne dropper undervisningen i andre fag for at det passer ind, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

I dag er der ikke afsat faste timer til seksualundervisningen i folkeskolen. I København er der derudover kun afsat to timer til supplerende undervisning, hvis læreren vurderer at eleverne har gavn af det.

Undervis lærerne i seksuel sundhed på læreruddannelserne

En rapport fra Undervisningsministeriet viser, at 32% procent af lærerne mener, at de mangler uddannelse i seksualundervisning.

Ved at gøre seksualundervisningen til et selvstændigt fag i folkeskolen sikrer man ifølge Sisse Marie Welling, at lærerne fremover undervises i seksuel sundhed på læreruddannelserne og tilegner sig de rigtige kompetencer til at undervise i faget.

- Vi har aldrig før oplevet, at så mange unge lider af dårlig seksuel sundhed. Derfor er seksualundervisningen i dag vigtigere end nogensinde. Ved at gøre seksualundervisningen til et selvstændigt fag giver vi lærerne de bedste forudsætninger for at undervise i faget. Det sikrer, at alle unge i dag oplever den samme kvalitet i undervisningen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Ifølge Danmarks Radio skal ligestillingsministeren, undervisningsministeren, forskningsministeren og en række andre aktører mødes i slutningen af denne måned for at drøfte fremtidens seksualundervisning.

Kontakter

For yderligere kommentarer fra sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, kontakt pressekonsulent Morten Vikær Hermansen på 51 46 54 44 eller JL7N@kk.dk

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum