Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og omsorgsborgmester hilser nyt Ældreråd velkommen

Del

Det nyvalgte Ældreråd i Københavns Kommune konstituerede sig i går, og er klar til at tage fat på arbejdet fra 1. januar 2021. Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling glæder sig til samarbejdet, som har stor betydning for hendes forvaltning.

Ældrerådet i København arbejder for alle københavnere over 60 år, og de nyvalgte medlemmer mødtes for første gang i går, 26.november, hvor rådet konstituerede sig og valgte formandskab. Kirsten Nissen blev genvalgt som formand og Pia Weise Pedersen blev valgt som ny næstformand.

- Ældrerådet er en vigtig samarbejdspartner for os politikere i kommunen. Rådet spiller en væsentlig rolle i at bringe ældrepolitiske vinkler i spil, og giver værdifuld input og sparring, når vi politikere udvikler fremtidens ældrepolitik i København. Ikke mindst nu, hvor corona presser samfundet, og særligt ældre rammes hårdt, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Københavns Ældreråd har bl.a. årlige fællesmøder med flere af Borgerrepræsentationens politiske udvalg, hvor rådet sætter særlige temaer på dagsordenen, f.eks. ældres sundhed og trivsel, tilgængelighed og seniorbofællesskaber.

Den genvalgte formand Kirsten Nissen ser frem til at fortsætte samarbejdet:

- Jeg og Ældrerådet har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Sisse Marie Welling, hendes forvaltning og Sundheds- og Omsorgsudvalget. Det ser jeg frem til fortsætter. Det nye Ældreråd skal hurtigst muligt i arbejdstøjet, for vi har en række store opgaver foran os. Vi skal i rådet være med til at sikre økonomien, og vi skal sikre kernevelfærden til gavn for byens ældre. Med corona-situationen er vigtigheden af ældres selvbestemmelse blevet endnu mere tydelig, og vi er derfor nødt til at have fokus på, hvordan vi arbejder kreativt og finder alternativer sådan, at ældre på plejehjem kan se deres familie, trods besøgsrestriktioner, siger Kirsten Nissen.

Sisse Marie Welling og det nyvalgte Ældreråd mødes i begyndelsen af det nye år.

Fakta

  • Alle kommuner i Danmark skal have et ældreråd eller seniorråd.
  • Københavns Ældreråd er landets største ældreråd og består af 25 medlemmer, som alle er direkte valgt af københavnere over 60 år for en fireårig periode.
  • I 2020 blev der afgivet 24.209 stemmer, hvilket giver en stemmeprocent på 26,6. I 2016 var stemmeprocenten 25,4.
  • I 2020 blev 56,6 procent af stemmerne afgivet digitalt. I 2016 var tallet 25 procent.
  • Ved det netop overståede valg, blev 12 medlemmer genvalgt og 13 medlemmer er nyvalgte.
  • Rådet er partipolitisk neutralt og uafhængigt af politiske, religiøse og interessebaserede organisationer.
  • Københavns Ældreråd skal høres i alle politiske beslutninger, der vedrører ældre borgere i Københavns Kommune. Rådet får typisk omkring 30 sager i høring om året.
  • Ældrerådet rådgiver Borgerrepræsentationen i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem ældre borgere og politikere i kommunen.
  • Læs mere om Ældrerådet på www.aeldreraadet.kk.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavnerborgmester til regeringen: Vi har brug for en endnu mere aggressiv teststrategi7.1.2021 15:27:29 CETPressemeddelelse

De seneste restriktioner og anbefalinger fra regeringen og myndighederne er nødvendige og rigtige, hvis vi skal bremse corona-smitten i befolkningen. Men på ældreområdet er teststrategien stadig ikke aggressiv nok til at kunne forhindre spredning blandt landets mest udsatte borgere, når der først er kommet smitte indenfor på plejehjemmene. Vi skal teste endnu mere, mener sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), som appellerer til myndighederne om at teste oftere og bredere på plejehjem med udbrud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum