sundhed.dk

Sundhed.dk justerer råd om brugen af coronapas

Del

Tirsdag den 6. april begynder den gradvise genåbning af Danmark. Og her kommer coronapas til at spille en afgørende rolle. Sundhed.dk har tidligere udsendt tre råd til at sikre den mest smidige tilgang til COVID-19 oplysninger, som nu justeres en smule, da et af rådene har givet anledning til spørgsmål.

Tusindvis af danskere besøger dagligt sundhed.dk eller MinSundhed-appen for at få se svaret på deres COVID-19 test. Og antallet vil kun stige i de kommende uger og måneder, når coronapas bliver adgangsbilletten til frisøren, biografen og restauranten.

Sundhed.dk arbejder hele tiden på at opgradere systemet og serverkraften, sådan at så mange som muligt kan komme ind hvert minut. Men den 6. april og i dagene efter vil der sandsynligvis blive ventetid og kø.

Tidligere har sundhed.dk foreslået, at man kan tage et skærmbillede af sine oplysninger, men dette råd justeres nu, fordi der har været spørgsmål om sikkerheden.

Opdaterede råd om coronapas

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Download evt. dit pas på din smartphone eller tag et print.
  • Vent evt. på, at du får en notifikation eller en SMS om, at der er svar på COVID-19 testen i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre og opgradere vores systemer og sørge for en fortsat høj sikkerhed, så alle kan se deres resultater hurtigst muligt. Vi beder derfor om, at alle følger vores råd og har tålmodighed og forståelse for, at vi gør alt, hvad vi kan.

Det kan du se på sundhed.dk og i MinSundhed

  • Testsvar fra PCR-test og lyntest (negativ-svar kan bruges i tre døgn)
  • Tidligere positiv-svar og dermed dokumentation for immunitet (2-12 uger efter positiv-svar)
  • Bevis på fuldført vaccinationsforløb

Se desuden vejledningen fra Sundhedsministeriet på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum