sundhed.dk

Sundhed.dk: Det er vores vigtigste opgave at kommunikere til folk i øjenhøjde

Del

En voksende gruppe af sundhedsskeptikere mener, at det er svært at navigere i, hvad der er sundt og usundt, og hvilke kilder man skal have tillid til.

”Jeg synes, det er svært at finde rundt i, hvad der er sundt og usundt”.

Sådan svarer 33 procent af danskerne i den nye store undersøgelse Mellem broccoli og bajereforebyggelse ifølge danskerne, der er udarbejdet af Trygfonden og Mandag Morgen.

Det er en stigning i forhold til 2011, hvor kun 28 procent af danskerne i samme undersøgelse svarede, at de havde svært ved at finde rundt i, hvad der er sundt og usundt.

Rapporten blev offentliggjort i går under en konference arrangeret af Trygfonden og Mandag Morgen, som samtidig havde inviteret et panel af en række sundhedsaktører, der kommenterede på rapportens konklusioner.

En af paneldeltagerne var innovationschef Jakob Uffelmann fra sundhed.dk, som er den offentlige sundhedsportal, ejet af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL. På sundhed.dk kan man både finde sin journal fra sygehusindlæggelser samt registrering af vaccinationer og medicinforbrug og oplysninger om sundhed, sygdomme og forebyggelse.  

”Vi står over for en ny virkelighed med mere kritiske borgere, der søger information fra mange kilder, og som bruger dem, hvor de føler sig talt til. Derfor er det vores vigtigste opgave at kommunikere til folk i øjenhøjde, så de får præcis den information om forebyggelse, sundhed og sundhedstilbud, som de har brug for”, siger Jakob Uffelmann.

Sundhed.dk bliver hver måned brugt af 1,7 millioner unikke brugere, og tallet bliver ved med at vokse. Det tyder på, at flere danskere har fået øjnene op for fordelene ved, at man dels kan gå til sine egne sundhedsdata på portalen, dels kan søge i det store patientleksikon Patienthåndbogen, der ligger på sundhed.dk.

Gå på opdagelse på sundhed.dk:

  • Se din journal fra undersøgelser og indlæggelser på sygehuset.
  • Få et overblik over dine egne og dine børns vaccinationer.
  • Find den billigste tandlæge i dit område.
  • Se hvilke sundhedstilbud du gratis kan benytte i din kommune.
  • Få et overblik over din receptpligtige medicin og forny din recept.
  • Find fysioterapeuter, gynækologer og andre behandlere nær dig.
  • Søg viden om sundhed, sygdom, forebyggelse og behandling.

Nøgleord

Kontakter

Christina Ove Holm
Presse- og markedsføring
Tel 40 96 14 18

Links

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Sundhed.dk er det fælles offentlige sundhedsvæsen på nettet.

Portalen sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted. På den måde sikrer portalen overordnede mål om at gøre patienter og borgere til aktive medspillere i deres eget sundhedsforløb – og muliggør en konsistent deling af sundhedsdata på tværs af sektorer for de sundhedsprofessionelle. 

 

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum