sundhed.dk

Sundhed.dk: Det er vores vigtigste opgave at kommunikere til folk i øjenhøjde

Del

En voksende gruppe af sundhedsskeptikere mener, at det er svært at navigere i, hvad der er sundt og usundt, og hvilke kilder man skal have tillid til.

”Jeg synes, det er svært at finde rundt i, hvad der er sundt og usundt”.

Sådan svarer 33 procent af danskerne i den nye store undersøgelse Mellem broccoli og bajereforebyggelse ifølge danskerne, der er udarbejdet af Trygfonden og Mandag Morgen.

Det er en stigning i forhold til 2011, hvor kun 28 procent af danskerne i samme undersøgelse svarede, at de havde svært ved at finde rundt i, hvad der er sundt og usundt.

Rapporten blev offentliggjort i går under en konference arrangeret af Trygfonden og Mandag Morgen, som samtidig havde inviteret et panel af en række sundhedsaktører, der kommenterede på rapportens konklusioner.

En af paneldeltagerne var innovationschef Jakob Uffelmann fra sundhed.dk, som er den offentlige sundhedsportal, ejet af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL. På sundhed.dk kan man både finde sin journal fra sygehusindlæggelser samt registrering af vaccinationer og medicinforbrug og oplysninger om sundhed, sygdomme og forebyggelse.  

”Vi står over for en ny virkelighed med mere kritiske borgere, der søger information fra mange kilder, og som bruger dem, hvor de føler sig talt til. Derfor er det vores vigtigste opgave at kommunikere til folk i øjenhøjde, så de får præcis den information om forebyggelse, sundhed og sundhedstilbud, som de har brug for”, siger Jakob Uffelmann.

Sundhed.dk bliver hver måned brugt af 1,7 millioner unikke brugere, og tallet bliver ved med at vokse. Det tyder på, at flere danskere har fået øjnene op for fordelene ved, at man dels kan gå til sine egne sundhedsdata på portalen, dels kan søge i det store patientleksikon Patienthåndbogen, der ligger på sundhed.dk.

Gå på opdagelse på sundhed.dk:

  • Se din journal fra undersøgelser og indlæggelser på sygehuset.
  • Få et overblik over dine egne og dine børns vaccinationer.
  • Find den billigste tandlæge i dit område.
  • Se hvilke sundhedstilbud du gratis kan benytte i din kommune.
  • Få et overblik over din receptpligtige medicin og forny din recept.
  • Find fysioterapeuter, gynækologer og andre behandlere nær dig.
  • Søg viden om sundhed, sygdom, forebyggelse og behandling.

Nøgleord

Kontakter

Christina Ove Holm
Presse- og markedsføring
Tel 40 96 14 18

Links

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Sundhed.dk er det fælles offentlige sundhedsvæsen på nettet.

Portalen sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted. På den måde sikrer portalen overordnede mål om at gøre patienter og borgere til aktive medspillere i deres eget sundhedsforløb – og muliggør en konsistent deling af sundhedsdata på tværs af sektorer for de sundhedsprofessionelle. 

 

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Drikker du nok vand i varmen?12.7.2018 08:00pressemeddelelse

Motionerer du i morgensolen? Eller foretrækker du en løbetur, når sommersolen står højt på himlen? De varme sommertemperaturer kan nemlig være hårde ved motionister, der bevæger sig udenfor. Varmen bidrager til øget svedproduktion, og du kan risikere dehydrering, hvis du ikke husker at indtage nok væske. Ved let dehydrering vil du opleve nedsat ydeevne og træthed. Hvis dehydreringen er moderat til svær, bliver din krops funktioner nedsat, og du oplever at blive udmattet og forvirret. Læs på sundhed.dk hvad du selv kan gøre for at undgå dehydrering, og hvornår du bør tage kontakt til lægen: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/dehydrering-indtoerring/

Er du dækket ind før rejsen?9.7.2018 07:00pressemeddelelse

Er du på vej på ferie, er det vigtigt, at du tjekker, om der er styr på både rejseforsikring og sygesikring. Uanset hvor i verden du rejser hen bør du sikre dig, at din rejseforsikring dækker eventuel sygdom og skade, så du ikke pludseligt står med udgifterne for fx hjemtransport pga. akut sygdom. Rejser du inden for EU bør du medbringe dit blå EU-sygesikringsbevis for at kunne dokumentere, at du har ret til behandling, i tilfælde af at du kommer til skade eller bliver syg. Læs mere om rejsesygeforsikring på sundhed.dk: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/forsikringsmedicin/forsikringsmedicin/rejsesygeforsikring-det-blaa-kort/

Blodpropper på flyrejsen - kan det ske for dig?6.7.2018 12:04pressemeddelelse

Personer der tidligere har haft en blodprop i benet, gravide, overvægtige samt personer, der har aktiv cancer eller tager p-piller, kan have en lille øget risiko for at få en blodprop i benet under en flyrejse. Heldigvis er risikoen meget lille, men det er vigtigt at være opmærksom på problemet. Og faktisk kan du selv være med til at mindske gener, der kan være forbundet med en flyrejse som fx at: - bevæge dig under flyveturen - drikke rigeligt med væske - undgå stramtsiddende tøj Andre gener forbundet med flyrejser kan være, propper i ørerne, dehydrering, tørre øjne og hud, transportsyge. På sundhed.dk kan du læse mere om blodpropper og andre gener forbundet med flyrejser. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/rejsemedicin-og-vacciner/sygdomme/diverse/lange-flyrejser/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum