Forsikring & Pension

Sunde arbejdspladser er attraktive arbejdspladser – det viser ny undersøgelse

Del

77 procent af os vurderer vores arbejdsplads positivt, hvis der er sundheds- og trivselstilbud til medarbejderne. Det viser nye tal.

Det har positiv betydning, at ens arbejdsplads har iværksat sundheds- og trivselstilbud. Ifølge nye tal vurderer 77 procent af danskerne, at det har positiv betydning for vurderingen af arbejdspladsen. Helt præcist svarer 77 procent, at de er ”enige” eller ”overvejende enige” i at sundheds- og trivselstiltag har positiv betydning for deres vurdering af arbejdspladsen. Desuden mener 61 procent, at bevægelse med kollegerne fremmer arbejdsglæden og trivslen.

Rundspørgen er foretaget i forbindelse med den landsdækkende konkurrence, ”Danmarks Sunde Arbejdspladser”, der er skudt i gang af Forsikring & Pension, Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og Falck Healthcare med støtte fra Spar Nord Fonden.

De gode initiativer på landets arbejdspladser skal frem i lyset
I de kommende måneder kan alle landets arbejdspladser indstille deres bedste initiativer inden for sundhed og trivsel til konkurrencen. Målet er at få så mange af de bedste sundhedsinitiativer frem i lyset – til gavn for alle arbejdspladser.

- Rigtigt mange arbejdspladser har længe været godt i gang med sundhedsfremmende initiativer. Under corona-hjemsendelserne var kreativiteten stor med nye sjove online-versioner af kollegamotion. Nu er vi tilbage i vante rammer, og mange har genoptaget og pustet nyt liv de initiativer, der styrker sammenholdet på arbejdspladsen. Alt det gode, der er i gang på arbejdspladser i hele landet – det skal vi have frem i lyset, siger Merete Spangsberg, direktør for Kollegamotion hos Dansk Firmaidræt.

Alle arbejdspladser kan indstille deres initiativer
Alle kan være med til at indstille deres egne sundhedsinitiativer og ikke mindst stemme om, hvilken arbejdsplads i hele landet, der har iværksat det bedste sundhedsinitiativ. Der kåres en vinder i hver region, og til slut kåres en landsvinder – vinder af Initiativprisen 2022.

Alle indstillede sundhedsinitiativer offentliggøres løbende på hjemme-siden, Sundestearbejdsplads.dk, og det er også her, at indstillinger og afstemningen foregår.

Bag konkurrencen, ”Danmarks Sunde Arbejdspladser”, står Dansk Erhverv, Dansk Firmaidræt, Falck Healthcare og F&P – brancheorganisation for forsikring og pension. Projektet er støttet af Spar Nord Fonden.


Om undersøgelsen
Norstat har på vegne af Dansk Erhverv foretaget en repræsentativ befolkningsun-dersøgelse af danskernes erfaring med sundhedsinitiativer på arbejdspladsen. Undersøgelsen er sendt til 1.000 danskere, som afspejler den danske befolkning på variablene køn, alder og region. I denne analyse fremgår kun resultaterne fra de 618 personer, som på nuværende tidspunkt er i beskæftigelse. Den maksimale stik-prøveusikkerhed i en undersøgelse med 618 respondenter er +- 4 pct. point. Usikkerheden er en smule større i de tabeller, som bygger på færre respondenter.

Kontakter

Sigrid Ellegaard Foged, Dansk Firmaidræt, 53 66 11 04
Nicolai Schacke, Forsikring & Pension, 24 24 04 02

Billeder

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

F&P: Aftale om vinterhjælp gavner både elkunderne og pensionsopsparerne23.9.2022 10:06:54 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har indgået en politisk aftale med Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne om bl.a. at sænke elafgifterne og på den måde give en håndsrækning til de mange danskere, der er hårdt økonomisk ramt af inflation og stigende energipriser. F&P glæder sig over aftalen, der bl.a. er finansieret ved at hæve grænsen for, hvor meget alle danskere årligt kan indbetale til aldersopsparing – også kaldet det lave loft - allerede fra 1. januar 2023. Samtidig øges perioden med det høje loft fra fem til syv år før folkepensionsalderen, så det bedre kan betale sig at spare op til pension i de sidste år på arbejdsmarkedet. Det er en vigtig og god forbedring af mulighederne for at spare op til pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum