Succesøl fra Danmarks-Samfundet og Grauballe Bryghus

Del

Danmarks-Samfundets landsdækkende projekt Dannebrog 800 indeholder mange lokale og regionale events og samarbejdspartnere.

Et af de mere spektakulære er samarbejdet med mikrobryggeriet Grauballe Bryghus om produktion af specialøllen Dannebrog 800. I forbindelse med samarbejdet siger brygmester Flemming Lindgaard:

– Vi foreslog, at vi skulle lave en rødlig øl med hvidt skum - en perfekt farvekombination, når nu det er Dannebrog, der skal fejres. Vi skaber den røde farve i en kombination af de to malttyper Cara Gold og Caraffa Black, uddyber brygmesteren, der også peger på fordelen ved at bruge det bløde vand fra Silkeborg.

Bryggeridirektør Thomas Kanstrup Christensen supplerer:

– Motivet til etiketten havde Danmarks-Samfundet helt styr på. De havde en igangværende plakatkonkurrence i løbet af 2018, hvor vinderplakaten naturligvis skulle pryde øllen. Det gav sig selv.

Forventningerne er skruet op

– Efter planen skulle der laves en enkelt batch på 2.000 flasker, som skulle bruges i løbet af 2019.Men salget er gået over al forventning, og de første flasker blev revet væk af restaurationer og specialbutikker fra hele Danmark. Vi bryggede endnu en batch, men den er også solgt, oplyser Benny Maul, sælger i Grauballe Bryghus.

–I begejstring over den store opmærksomhed, som øllen har fået, har vi fået fat i en stor portion røde og hvide kapsler, som vi bruger til i alt 4.000 flasker. Og da vi har skruet forventningerne til salget af denne øl i vejret, er vi klar til at brygge endnu flere af slagsen. Det er hele Danmarks øl, så vi er klar til at sikre, at alle kan smage, mens de deltager i fejringen af 800-året for myten om Dannebrog, siger bryggeridirektør Thomas Kanstrup Christensen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Leif Mortensen telefon 21923055

Billeder

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Danmarks-Samfundet skærper profilen på Dannebrog800.dk17.4.2019 10:18:19 CESTPressemeddelelse

Et vigtigt element i Danmarks-Samfundets landsdækkende Dannebrog800-projekt er det digitale univers. Det forløber hen over 2019 og skal markere 800-året for historien om Dannebrog. Derfor har foreningen som et supplement til sin hjemmeside oprettet et specifik 800 års-jubilæumssite: dannebrog800.dk. Indeholder en række konkurrenceelementer De digitale indslag har fået en god modtagelse, lyder det fra Māra Ose-Kuisele, der sammen med Lars Dirch Sørensen er tovholder og tilrettelægger af sitet: – På dannebrog800.dk samler vi trådene for de mange aktiviteter, der siden ultimo 2018 har været en del af jubilæumsprojektet, siger hun og uddyber: – Siden suppleres af en app, så man begge steder kan quizze og deltage i diverse konkurrencer og lodtrækninger. Der er også mulighed for at være kreativ ved at uploade sit billede i det, der allerede nu er ved at blive en gigantisk dannebrogsmosaik. Dette foregår dermed også på mobiltelefoner og tablets/iPads, og appen kan findes i App Store og Google

Ny sangbog indeholder indlæg af sønderjyske sang- og nodeskribenter9.4.2019 13:20:55 CESTPressemeddelelse

I anledning af Dannebrogs 800 års fødselsdag har Danmarks-Samfundet netop udgivet en bog skrevet af historikeren Hans Christian Bjerg indeholdende historier og sange om flaget med titlen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog”. To kunstnere fra Christiansfeld, Sabina Haugaard Stuke (tekst) og Bente Ibenfeldt (musik), er de eneste nulevende kunstnere der i bogen bidrager med en Dannebrog relateret sang. Sangen ”Du er mit Danmark” blev uropført på Valdemarsdag, den 15. juni 2016 i Skt. Nicolai Kirke i Kolding under Danmarks-Samfundets flagfest. Ud over Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt tæller bogens forfatterliste så prominente navne som N.F.S. Grundtvig, Carl Ploug og B.S. Ingemann. Der er noder og tekster i bogen, som kan købes for 50 kr. i Danmarks-Samfundets webshop på www.danmarkssamfundet.dk. Foto vedhæftet. Fototekst: Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt modtager et eksemplar af bogen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog” af Danmarks-Samfundets l