Tønder Kommune

Succesfuldt familietilbud fortsætter

Del
Efter god tilslutning og fine erfaringer med familietilbuddet Tryghedscirklen lancerer Tønder Kommunes sundhedspleje nu nye hold i 2023. Formålet med Tryghedscirklen er at styrke relationen mellem barn og forældre, så de sammen kan få et godt og trygt familieliv.

Titlen som forældre er lig med stor stolthed og smil. Men i kølvandet på den spontane glæde følger ofte mange spørgsmål og bekymringer.

Kan jeg være der nok for mit barn? Hvordan får vi hverdagen til at hænge sammen? Hvordan støtter jeg mit barns udvikling, og hvordan får vi flere gode oplevelser og færre konflikter?

Det er eksempler på typiske spørgsmål, sundhedsplejerskerne i Tønder Kommune møder, når de taler med forældre.

Derfor lancerede Tønder Kommune i efteråret 2021 et tilbud, hvor omdrejningspunktet var at styrke den gode relation mellem barn og forældre, og dermed støtte sit barns mentale udvikling. Tilbuddet har vist sig at være en succes, og netop derfor udbyder Tønder Kommune nu pladser på nye Tryghedscirklen-hold efter nytår.

Mere robusthed til barnet
Familietilbuddet har blandt andet fokus på at hjælpe forældre med at blive trygge i deres roller som forældre. Noget, der ifølge projektleder Katja Kosegarten Knudsen, giver god mening for både forældre og barn:

- At blive forældre er for mange den største omvæltning i livet. Derfor er det også helt naturligt, at man kan føle sig på usikker grund. Det vil vi gerne komme til livs med det her tilbud til forældre, der gerne vil hjælpe deres barn med at udvikle sig til at blive et robust og nysgerrigt individ, der hviler i sig selv.

I Tryghedscirklen taler forældre med en sundhedsplejerske, en pædagog/psykolog og hinanden om de udfordringer, de møder og de bekymringer, der fylder. Undervejs ser forældrene sammen med sundhedsplejersken og pædagogen blandt andet en række videoklip, som de efterfølgende drøfter og reflekterer over. Tryghedscirklen består af syv sessioner.

I alt lancerer Tønder Kommune fire nye Tryghedscirklen-hold; Ét i Tønder, ét i Toftlund, ét i Skærbæk og ét i Bredebro. De første hold starter op i uge 2.

Man kan læse mere om tilbuddet og se andre forældre fortælle om deres erfaringer på www.toender.dk/tryghedscirklen, hvor man også kan tilmelde sig.

Har man spørgsmål, er man velkommen til at skrive eller ringe til sundhedsplejerske Hanne Vestergaard Rasmussen på hvp@toender.dk eller 30 58 56 04. Her kan man også tilmelde sig. Det er gratis at deltage.

Kontakter

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum