Erhvervsministeriet

Succesfuldt dansk-kinesisk turismeår fejres med afslutningsceremoni

Del

Danmark og Kina har i 2017 markeret det dansk-kinesiske turismeår med en række arrangementer og initiativer i både Danmark og Kina. Erhvervsminister Brian Mikkelsen deltager sammen med H.K.H. Kronprinsen den 5. december 2017 i afslutningsceremonien på Det Kgl. Teater.

Tirsdag den 5. december slutter den formelle del af det dansk-kinesiske turismeår, et samarbejde mellem China National Tourism Administration, Erhvervsministeriet, Udenrigsministeriet og VisitDenmark. Turismeåret er afholdt inden for rammerne af det dansk-kinesiske strategiske partnerskab og har til formål at styrke samarbejdet mellem de to lande på turismeområdet og at øge antallet af turister, der rejser til henholdsvis Danmark og Kina. Danmark er det første land inden for EU, som Kina afholder et fælles turismeår med.

Erhvervsminister, Brian Mikkelsen:

”Det dansk-kinesiske turismeår har været en meget vigtig platform for at markedsføre Danmark over for kineserne og udbygge samarbejdet mellem vores to lande. Der er etableret nye samarbejder, og de eksisterende er blevet styrket. Der er i den forbindelse bl.a. sat fokus på at få fortalt kineserne, hvad de som turister kan opleve i Danmark, og at Danmark er mere end København.”

Turismeåret har skabt nye og tættere samarbejder både mellem danske og kinesiske myndigheder og mellem virksomhederne. Der indgået en række nye aftaler i løbet af året bl.a. med den kinesiske rejseportal Dianping. Nye visumregler har gjort det hurtigere og lettere for kinesiske turister, at få adgang til Danmark. Turismeåret er også blevet brugt til at styrke omtalen af Danmark som turistdestination på det kinesiske marked – bl.a. har det populære kinesiske rejseprogram ”Flowers on a Trip” besøgt Danmark.

Afslutningsceremonien, der afholdes på Det Kgl. Teaters Gamle Scene, fejrer et veloverstået turismeår og vil blandt andet bestå af taler og musikalske indslag af danske Shotgun Revolution og det kinesiske Folk Orchestra of Heilongjiang Song and Dance Theatre.

Talerne til afslutningsceremonien er:

×          H.K.H. Kronprinsen

×          Formand for China National Tourism Administration Li Jinzao

×          Erhvervsminister Brian Mikkelsen

×          Vicegeneraldirektør i EU-Kommissionen Antti Peltomäki

×          Kinas ambassadør i Danmark Deng Ying

Yderligere oplysninger kan fås hos

Jesper Christiansen, Presserådgiver, mail jec@em.dk, telefon 91 33 70 17

Nøgleord

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum