Curvii

Succesfuld kvindelig iværksætter: Sådan overvandt jeg stressen

Del

I dag knokler Kirsa Jespersen over 50 timer ugentligt som medindehaver af webshoppen Curvii.dk, men faktisk er det ikke mange år siden, at Kirsa var helt uden for arbejdsmarkedet. Hun blev nemlig ramt af stress, og kampen tilbage var både hård og lang.

Stress er ikke noget, man skal spøge med. Det kan Kirsa Jespersen, der i dag er succesfuld iværksætter, skrive under på.

For en række år siden så tilværelsen ikke lige så lys og positiv ud, som den gør i dag for Kirsa. Dengang befandt hun sig nemlig i et mørkt, dybt og dunkelt hul, som hun havde meget svært ved at kæmpe sig op fra.

Kirsa var nemlig blevet ramt af en sygdom, der hvert år rammer flere og flere danskere, nemlig stress. Da stressen ramte, var hun tandlæge på sit 13. år.

“Det var ikke jobbet i sig selv, der var stressende. Selvfølgelig havde vi travlt, men det havde jeg egentlig vænnet mig til i tandlægefaget. Det, der stressede mig allermest, var, at jeg mødte en masse sårbare børn og unge mennesker med store udfordringer. Mennesker, som jeg havde stor empati for, men som jeg ikke havde ressourcerne eller mulighederne til at hjælpe,” fortæller Kirsa Jespersen, der i dag er medindehaver af webshoppen Curvii.dk.

Det offentlige system fastholdt Kirsa i sygdommen

Da Kirsa blev ramt af stress, vendte hun, efter et års tid, tilbage til arbejdsmarkedet. Desværre gik der ikke mange måneder, før hun fik et tilbagefald. Efterfølgende erkendte hun over for sig selv, at hvis hun nogensinde for alvor skulle blive rask igen, var hun nødt til at melde sig ud af det offentlige system.

De utallige møder med Jobcenteret og de forskellige aktiverings foranstaltninger stressede hende i ekstremt høj grad, og derfor valgte hun at give afkald på muligheden for at modtage offentlige ydelser.

“Vi levede af min mands indtægt i et år, og så arbejdede jeg stille og roligt på at få det bedre. Det var det, jeg havde brug for. Presset fra det offentlige system ville have gjort mig mere syg, så at gøre det på denne her måde var den eneste mulighed for mig. Jeg havde ganske enkelt brug for ro og absolut intet pres, hvis jeg skulle finde mig selv i kaosset og blive rask. Det var ekstremt vigtigt for mig ikke at forcere noget som helst. Derfor spekulerede jeg ikke på arbejde i et helt år,” fortæller Kirsa Jespersen.

Et år uden nogen spekulationer om job var, hvad Kirsa havde brug for. Hver dag fik hun det nemlig bedre og bedre, og på et tidspunkt følte hun sig så meget ovenpå mentalt, at hun gav sig til at undersøge jobmulighederne.

På et af de mange jobsites stødte hun på en jobmulighed som tandlæge i Horsens. På daværende tidspunkt matchede dette job hendes definition af ‘drømmejobbet’.

Hun fik sammenstrikket en jobansøgning, der var så god, at hun fik jobbet. Et job, som hun evnede at passe uden at få tilbagefald. Enkelte gange mærkede hun stressens kolde ånde i nakken, men hun følte ikke for alvor, at sammenbruddet lurede lige om hjørnet.

“Anden tilbagevenden til arbejdsmarkedet blev en succes, fordi jeg denne gang var helt klar til at arbejde. Det havde jeg desværre ikke været første gang. Det havde selvfølgelig været optimalt at have været foruden tilbagefaldet, men jeg tror desværre, at det var nødvendig for at opnå vished om, hvor vigtigt det var for mig ikke at forcere noget som helst,” forklarer Kirsa.

Brancheskiftet er afgørende for, at Kirsa i dag kan arbejde så mange timer, som hun gør

Selvom Kirsa nød sin tilbagevenden til arbejdsmarkedet som tandlæge, var der opstået tvivl dybt inde i hende. Tvivl om hvorvidt hun skulle være tandlæge resten af livet. Drømme om noget andet var nemlig så småt begyndt at spire i hendes indre.

Det var de, fordi hun i lang tid havde betragtet broren, Kents, arbejde som webshopindehaver med stor fascination. Da Kent startede sin anden webshop, Curvii.dk, valgte Kirsa at tage en chance, som hun til evig tid vil være taknemmelig for, at hun tog.

“Jeg var ekstremt tiltrukket af, hvordan min brors arbejde og fritid flød sammen. Der var altid en ild i hans øjne, når talen faldt på arbejde. Det var inspirerende og efterstræbelsesværdigt. Efter længere tids overvejelse valgte jeg at finde mod at blive en del af hans, på daværende tidspunkt, nystartede projekt, Curvii.dk. Jeg vidste udmærket godt, at han ikke havde økonomi til at ansætte mig. Derfor tilbød jeg at arbejde gratis i et år, og hvis vi i løbet af det år lykkedes med at gøre Curvii.dk bæredygtig, så skulle vi drive shoppen sammen,” fortæller Kirsa Jespersen.

Det tilbud var så godt, at Kent, efter kort betænkningstid, valgte at takke ja til at få Kirsa på holdet, og siden da har de i fællesskab skabt en rigtig sund forretning.

“Jeg er så taknemmelig for, at Kent valgte at tage mig med på holdet. Hvis jeg var glad for at være tandlæge, er jeg lykkelig for at være webshopindehaver. Jeg har virkelig fundet min rette hylde, og dette er topafgørende for, at jeg i dag er i stand til at arbejde over 50 timer hver uge uden at mærke nogen tegn på tilbagefald overhovedet,” afslutter Kirsa Jespersen.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Curvii

Curvii
Lysholt Alle 2
7430 Ikast

http://Lysholt Alle 2

Kirsa driver butikken, og arbejder sammen med sin bror Kent.

Webshoppen kører med overskud år efter år.

Direkte kontaktoplysninger:

Kirsa Jespersen
kirsa@curvii.dk
tlf: 22 18 08 94

& bror:
Kent Medom
kent@curvii.dk
tlf: 29 90 21 29

Følg pressemeddelelser fra Curvii

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.