Erhvervsministeriet

Styrket tilsyn med pensionsselskabernes alternative investeringer

Del

Regeringen lægger stor vægt på gode vilkår for og tryghed om danskernes pensionsopsparing. Der skal blandt andet være styr på risikoen, når pensionsselskaberne investerer.

De seneste år er interessen for alternative investeringer steget hos danske pensionsselskaber. Det skyldes blandt andet den lave rente, og at pensionsselskaberne søger at sikre deres kunder det bedst mulige afkast på deres opsparing.

Men alternative investeringer er typisk mere komplekse og risikable end mere traditionelle investeringer. Derfor stiller det større krav til pensionsselskabernes forståelse for og håndtering af risikoen, når de i stigende grad bevæger sig ind på dette område.

Der er behov for, at Finanstilsynet får styrkede muligheder for at føre tilsyn med, at pensionsselskabernes placering af pensionsopsparerens midler i alternative investeringer sker på forsvarlig vis. Der lægges derfor op til at styrke indsatsen i Finanstilsynet med ca. 2 mio. kr. årligt. Erhvervsministeren vil snarest forelægge aktstykke herom for Folketinget.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Regeringen vil styrke tilsynet med pensionsselskaberne og særligt deres alternative investeringer. Derfor vil jeg søge Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får tildelt øgede ressourcer til dette formål. Det er et væsentligt element i regeringens politik om at sikre trygheden og tilliden til det danske pensionssystem”.

Kontaktperson: Lars Erik Skovgaard, 91 33 70 17, las@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum