Udenrigsministeriet

Styrket stabiliseringsindsats i Syrien: Kofod giver 50 mio. kr til minerydning og genetablering af lokal infrastruktur

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod styrker den danske stabiliseringsindsats i det nord- og nordøstlige Syrien med 50 mio. kr.

Bevillingen går til minerydning og genetablering af basal infrastruktur som vand og elektricitet.

Beslutningen kommer i forlængelse af regeringens udmelding om et styrket dansk engagement i kampen mod ISIL i det nordøstlige Syrien, herunder planerne om udsendelse af et kirurghold fra Forsvaret.
 
Jeppe Kofod siger:
 
”Ustabiliteten i Mellemøsten stopper ikke ved landegrænserne. Der er gjort store fremskridt i bekæmpelsen af ISIL, men terrorbevægelsen udgør stadig en trussel i regionen og mod vesten. For regeringen er det afgørende, at vi stabiliserer de områder i Syrien, vi har befriet for ISIL så terrorbevægelsen ikke kan genvinde sit fodfæste. Så mennesker på flugt kan vende hjem. Så den syriske befolkning kan få et værdigt liv. Derfor styrker vi nu stabiliseringsindsatsen i det nordlige og nordøstlige Syrien.”
 
Regeringen har nyligt rådført med Udenrigspolitisk Nævn om at udsende et kirurghold fra Forsvaret til det nordøstlige Syrien som en del af Danmarks betydelige bidrag til bekæmpelsen af ISIL’s terrorister. Jeppe Kofod siger:
 
”Regeringen prioriterer en stærk og bredspektret tilgang i verdens brændpunkter. Den militære indsats er vigtig, men den kan ikke stå alene. Den skal gå hånd i hånd med den bredere danske stabiliseringsindsats i Syrien og Irak. Ved at hjælpe civilbefolkningen med at skabe en bedre fremtid, bidrager vi også til at svække grundlaget for ISIL’s kyniske forsøg på at rekruttere nye terrorister. Stabiliseringen af Danmarks nærområder er derfor også afgørende i forhold til at værne om danskernes sikkerhed og tryghed.”
 
Fakta om de to stabiliseringsbidrag:

    - 30 mio. til minerydning og træning af lokale mineryddere i det nordøstlige Syrien.
    - 20 mio. til stabiliseringsaktiviteter i det nord- og nordøstlige Syrien, eksempelvis genetablering af el- og vandforsyning.

For yderligere presse:
Anders Vestergaard Kaldan, 20 59 21 80

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Årets sidste katastrofe udeblev – men der er masser af kriser at bruge pengene på31.12.2019 10:29:12 CETPressemeddelelse

Her på årets sidste dag kan vi på ét punkt ånde lettet op og glæde os over, at julefreden ikke blev forstyrret af en pludselig katastrofe. For 15 år siden rullede tsunamien ind over Sydøstasien og efterlod total kaos. Kaos blev ikke mindre af, at regnskabsåret var gjort op hos de fleste donorer - og dermed var de humanitære kasser tømte. Også i Udenrigsministeriet var alle pengene til humanitære katastrofer blevet uddelt. Derfor besluttede man efterfølgende at etablere en humanitær reserve, som man kan gribe til, hvis der skulle opstå en pludselig katastrofe på en af årets sidste dage. Reserven, der går under navnen Tsunami-bevillingen, er i år på 120 millioner kroner. ”Det er selvfølgelig glædeligt, at verden i år ikke er blevet ramt af en stor katastrofe. Det betyder, at vi kan bruge pengene til andre formål – og dem er der desværre nok af,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn. I praksis betyder det, at der i dag – den 31. december – bliver udbetalt bidrag til bl.a. Zimbabwe, Yemen

Prehn til flygtningetopmøde: 80 millioner kr. til unge flygtninges uddannelse17.12.2019 20:08:55 CETPressemeddelelse

Ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, deltager i denne uge i flygtningetopmødet, Global Refugee Forum, i Genève. Ministerens fokus er på unge flygtninges fremtid, og Danmark bevilger 80 mio. kr. til flygtningebørns uddannelse og stipendier til universitetsstudier. ”Vi er nødt til at tænke langsigtet for den generation af unge mennesker, der vokser op som flygtninge. Hjælpe dem med træning eller uddannelse, så de kan få et job og skabe sig en hverdag i nærområderne.” – siger Rasmus Prehn Han tilføjer - “Derfor bevilger jeg 70 millioner kr. til uddannelse af flygtningebørn i Uganda og Etiopien samt 10 mio. kr. til et uddannelsesinitiativ, Tyskland har startet med stor succes. Initiativet er opkaldt efter Albert Einstein og giver stipendiater til flygtninges universitetsstudier. Hvem ved, om fremtidens Einstein sidder i en flygtningelejr?” Formålet med mødet er at skabe mere international solidaritet i håndteringen af store flygtningekriser. Flygtningekriser ender typisk med