Udenrigsministeriet

Styrket stabiliseringsindsats i Syrien: Kofod giver 50 mio. kr til minerydning og genetablering af lokal infrastruktur

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod styrker den danske stabiliseringsindsats i det nord- og nordøstlige Syrien med 50 mio. kr.

Bevillingen går til minerydning og genetablering af basal infrastruktur som vand og elektricitet.

Beslutningen kommer i forlængelse af regeringens udmelding om et styrket dansk engagement i kampen mod ISIL i det nordøstlige Syrien, herunder planerne om udsendelse af et kirurghold fra Forsvaret.
 
Jeppe Kofod siger:
 
”Ustabiliteten i Mellemøsten stopper ikke ved landegrænserne. Der er gjort store fremskridt i bekæmpelsen af ISIL, men terrorbevægelsen udgør stadig en trussel i regionen og mod vesten. For regeringen er det afgørende, at vi stabiliserer de områder i Syrien, vi har befriet for ISIL så terrorbevægelsen ikke kan genvinde sit fodfæste. Så mennesker på flugt kan vende hjem. Så den syriske befolkning kan få et værdigt liv. Derfor styrker vi nu stabiliseringsindsatsen i det nordlige og nordøstlige Syrien.”
 
Regeringen har nyligt rådført med Udenrigspolitisk Nævn om at udsende et kirurghold fra Forsvaret til det nordøstlige Syrien som en del af Danmarks betydelige bidrag til bekæmpelsen af ISIL’s terrorister. Jeppe Kofod siger:
 
”Regeringen prioriterer en stærk og bredspektret tilgang i verdens brændpunkter. Den militære indsats er vigtig, men den kan ikke stå alene. Den skal gå hånd i hånd med den bredere danske stabiliseringsindsats i Syrien og Irak. Ved at hjælpe civilbefolkningen med at skabe en bedre fremtid, bidrager vi også til at svække grundlaget for ISIL’s kyniske forsøg på at rekruttere nye terrorister. Stabiliseringen af Danmarks nærområder er derfor også afgørende i forhold til at værne om danskernes sikkerhed og tryghed.”
 
Fakta om de to stabiliseringsbidrag:

    - 30 mio. til minerydning og træning af lokale mineryddere i det nordøstlige Syrien.
    - 20 mio. til stabiliseringsaktiviteter i det nord- og nordøstlige Syrien, eksempelvis genetablering af el- og vandforsyning.

For yderligere presse:
Anders Vestergaard Kaldan, 20 59 21 80

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forsvarsforbeholdet skal tages med forbehold6.12.2019 16:45:35 CETPressemeddelelse

I dag præsenterede Dansk Institut for Internationale studier (DIIS) en udredning om udviklingen i EU og Europa på det sikkerheds- og forsvarspolitiske område samt betydningen af det danske forsvarsforbehold. Den danske regering hilser udredningen velkommen, og udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde er under hastig udvikling. Det er klart, at der er en række aktiviteter, som Danmark ikke kan deltage i på grund af forsvarsforbeholdet. Det er ikke nyt. Det nye er, at samarbejdet også udvikler sig til at få betydning for områder, hvor Danmark kan være med - og som dermed åbner en række nye muligheder. Regeringen mener, at Europa skal løfte et større ansvar på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område. Det er en dagsorden, hvor Danmark allerede er med helt i front. Regeringen støtter også et tættere samarbejde mellem NATO og EU - og vi ser positivt på, at andre EU-lande ønsker at styrke forsvarssamarbejdet inden for EU-rammen i fuld kompatibi