Dansk Byggeri

Styrket samarbejde skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse

Del

Sammen med Dansk Byggeri skruer Hedensted Kommune op for ambitioner-ne for at sikre unge til byggebranchen. Både nu og i fremtiden mangler der struktører, tømrere, murere, malere og flere andre fagekspertiser.

Allerede i dag er Hedensted blandt de kommuner, der lever op til 2020-målet om at 25% af de unge skal søge ind på en erhvervsuddannelse.

En ny partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri og Hedensted Kommune styrker nu indsatserne yderligere. Der skal især arbejdes med at få flere på de tekniske er-hvervsuddannelser, primært indenfor håndværk, hvor efterspørgslen på faglært ar-bejdskraft er høj og forventes at stige yderligere.

Aftalen har fem fokusområder:
1. Lokale erhvervsforeninger i tættere skole-erhvervssamarbejde.
2. Pædagogiske tiltag, der understøtter ”den åbne skole”.
3. Tilbud til unge med praktiske talenter, hvor prestige, begejstring og faglig stolthed fremhæves
4. Digitale kompetencer
5. Faglært uddannelse til ledige eller voksne uden uddannelse

- Vi har arbejdet sammen på området de seneste år, men med aftalen prioriterer vi en række konkrete indsatser. For eksempel at få byggeri ind i undervisningen ved at følge et byggeri fra tegning til bygning, herunder naturligvis besøg på byggepladsen, udtaler Jens Arne Pedersen, formand Dansk Byggeri Horsens.

I aftalen er der også forslag om at udvikle det nye valgfag i folkeskolen kaldet ”Håndværk og design” med praksisuger for skoleelever sammen med lokale hånd-værkere. Der skal også fokus på den nye FGU-uddannelse, der er en form for for-beredende grunduddannelse, og som får en afdeling i Hedensted.

Andre indsatser handler om at øge stoltheden ved at arbejde med praktiske fag. Ek-sempelvis inviteres de 25 unge, som i forbindelse med det årlige HOP-IN arrange-ment blev kåret som praktikertalenter nu til et ”eksklusivt” forløb kaldet Iværksæt-terfabrikken, hvor de kan arbejde med deres egne idéer til produkter.

- Selvom det går godt i Hedensted Kommune, vil vi gerne gøre endnu flere elever interesserede i håndværksfagene. Partnerskabsaftalen kan medvirke til, at også de bogligt dygtige elever med praktiske evner bliver bevidste om mulighederne med en erhvervsuddannelse, fortæller borgmester Kasper Glyngø, der underskriver partner-skabsaftalen på vegne af Hedensted Kommune.

Partnerskabsaftalen underskrives i dag tirsdag den 8. januar kl. 10 og gælder i tre år frem til udgangen af 2021.

Kontakter

Jens Arne Pedersen, formand Dansk Byggeri Horsens, telefon 40 81 28 81
Kasper Glyngø, borgmester, telefon 29 24 41 74

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri, fylder 50 år den 18. marts.14.3.2019 12:35:28 CETPressemeddelelse

Louise Pihl er cand.scient.pol og kom til Dansk Byggeri i 2005 fra DA. De seneste fire år har hun været underdirektør med ansvar for Dansk Byggeris arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitik samt analyseafdelingen og Dansk Byggeris ni regionale bestyrelser. Louise Pihl har i mange år været med til at sætte erhvervsuddannelserne på dagsordenen, og står blandt andet bag initiativet Byggeriets Kvinderåd, der har arbejdet for at få flere kvinder til at søge uddannelse og karriere i bygge- og anlægsbranchen. Fritiden tilbringer hun med familie og venner, og på posten som bestyrelsesformand for Fonden Motorfabrikken Marstal, der har til formål at genskabe livet på havnen i Marstal, hvor hun er født og opvokset.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum