Egedal Kommune

Styrket fokus på sund mad i dagplejen i Egedal

Del

Egedal Kommune deltager i et nyt projekt finansieret af Novo Nordisk Fonden, der skal ruste dagplejere til at tilbyde børnene sund og varieret mad.

Det er utrolig vigtigt at børn får etableret gode og sunde spisevaner fra de er helt små.
Det er utrolig vigtigt at børn får etableret gode og sunde spisevaner fra de er helt små.

Lasse Nørreskov, formand for Familieudvalget, er begejstret for, at dagplejen i Egedal har fået mulighed for at deltage i dette projekt:

”Vi ved, at det er utroligt vigtigt at børn får etableret gode og sunde spisevaner fra de er helt små. Projektet er for hele dagplejen, og på den måde får alle børn i dagplejen glæde af det. Det er godt, idet vi ved at dagplejere spiller en vigtig rolle i forbindelse med at fremme sunde børneliv. Jeg ser frem til at følge resultaterne og erfaringerne fra projektet”.

Gennem skræddersyede kursusforløb og inspirerende kursusmateriale vil projektet understøtte en opkvalificering af dagplejen, så personalet lettere kan udfylde deres vigtige rolle i forhold til at etablere sunde mad- og måltidsvaner hos børn allerede tidligt i livet. Projektet skal også hjælpe dagplejerne til at give forældrene inspiration til sundere mad i eget hjem.

Projektet starter op i dette efterår og indledes med en samskabende workshop med en udvalgt gruppe af kommunens dagplejere. På baggrund af workshoppen udvikles et målrettet kursusforløb, tilgængelige inspirationsmaterialer og et inkluderende forældrerettet initiativ. Kursusforløbet skal sammen med inspirationsmaterialet opkvalificere dagplejerne madfagligt og blandt andet imødekomme konkrete udfordringer i forhold til at kunne tilbyde mere varierede madtilbud og hermed fremme sunde mad- og måltidsvaner hos børnene. K

Livslange, sunde madvaner

Målet er på sigt at udbrede kommunes erfaringer til resten af landet med henblik på at klæde alle dagplejere i Danmark på til at kunne løfte deres betydningsfulde rolle for børns udvikling af livslange, sunde mad- og måltidsvaner.  

Projektet er udviklet på baggrund af en omfattende forundersøgelse foretaget af Madkulturen, som blandt andet peger på, at dagplejerne har svært ved at omsætte viden om sund og varieret mad til børn i praksis og efterspørger målrettet opkvalificering, der kan ruste dem til opgaven, som samtidig tager hensyn til vilkårene i dagplejen. Det skal ses i lyset af, at børn får dækket mere end halvdelen af deres daglige energibehov i dagtilbuddet.

Projektet ”Sund mad- og måltidspraksis i dagplejen” er støttet af Novo Nordisk Fonden, og foregår i et samarbejde med Madkulturen, Slagelse Kommune, FOA og Rådet for Sund Mad.

Billeder

Det er utrolig vigtigt at børn får etableret gode og sunde spisevaner fra de er helt små.
Det er utrolig vigtigt at børn får etableret gode og sunde spisevaner fra de er helt små.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum