TEKNIQ Arbejdsgiverne

Styrk håndværkerfradraget – og få mere ud af de indefrosne feriepenge

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne anbefaler, at man benytter de igangværende forhandlinger om udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge til også at give håndværkerfradraget et løft.

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Dansk økonomi skal have et mærkbart skub for at sparke landet fri af den coronadyne, der har lagt sig kvælende over erhvervslivet, siden pandemien for alvor begyndte at sprede sig i foråret. I øjeblikket forhandler politikerne på Christiansborg om udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge, men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der god grund til at benytte lejligheden til også at give håndværkerfradraget et løft.

”Vi har tidligere fremhævet behovet for at styrke fradraget, så det i højere grad end i dag hjælper danskerne med at omsætte grønne boligambitioner til virkelighed og samtidig hjælper med at reducere både energiforbrug og CO2-udledning. Og i den øjeblikkelige situation er der endnu mere fornuft i at styrke håndværkerfradraget, fordi det så ligeledes understøtter den økonomiske aktivitet i samfundet,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.200 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Helt konkret har TEKNIQ Arbejdsgiverne tre forslag til, hvordan håndværkerfradraget bør styrkes:

  • Det fradragsberettigede beløb skal hæves og målrettes grønne investeringer i boliger.
  • Fradraget skal også kunne bruges til at dække materialeomkostninger og ikke kun, som i dag, håndværkernes arbejdsløn.
  • Det skal være muligt at overføre ubrugte fradrag fra et år til et andet år, så det på den måde kan bruges til flere og større grønne energirenoveringer.

”Sammen med de indefrosne feriepenge, der kan udbetales til oktober, vil et forstærket håndværkerfradrag kunne levere et mærkbart løft til dansk erhvervsliv, samtidig med at der sparkes yderligere gang i den grønne omstilling,” siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

”Det er ingen hemmelighed, at vi savner konkrete tiltag fra regeringen til, hvordan man vil realisere de store klimaambitioner. Kombinationen af et styrket håndværkerfradrag og de indefrosne feriepenge er et oplagt sted at starte,” siger Simon O. Rasmussen.

Han understreger, at grønne investeringer giver mening på flere parametre i den øjeblikkelige coronasituation.

”Vi har brug for initiativer, der både løfter klimaindsatsen, sætter gang i forbruget og skaber arbejdspladser. De forslag, vi kommer med, gør alle tre ting,” siger Simon O. Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 60 69 88 91

Billeder

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.200 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum