Styrelsen for Patientsikkerhed har aktiveret smitteopsporing af abekopper i Danmark
Efter at første tilfælde af abekopper er diagnosticeret i Danmark, har Styrelsen for Patientsikkerhed igangsat smitteopsporing af nære kontakter til den smittede.
En overlæge fra Styrelsen for Patientsikkerheds beredskabsvagt har mandag morgen interviewet den første smittede med abekopper i Danmark. Den smittede mand udviste symptomer i forbindelse med rejseaktivitet til Spanien.
Styrelsen har nu indledt den egentlige smitteopsporing, der ved tilfælde af abekopper foretages for nære kontakter til personer, som har bekræftet infektion eller mistænkes for smitte.
For at være nær kontakt til en smittet med abekopper, skal man have været i kontakt med den smittede, efter den smittede har fået symptomer på sygdommen.
Som nær kontakt til en smittet med abekopper, behøver man ikke gå i isolation, så længe man ikke har symptomer. Udvikler man som nær kontakt symptomer på abekopper, skal man gå i selvisolation og kontakte den infektionsmedicinske afdeling, som styrelsen har anvist.
Definition af nær kontakt til smittede med abekopper:
- Vedr. husstandskontakter, er det Styrelsen for Patientsikkerhed der vurderer, om vedkommende opfylder kriterierne for at være nær kontakt jf. nedenfor.
- Tæt kontakt (< 1 meter) med en person, der har mistænkt eller bekræftet infektion.
- Direkte kontakt med hud og kropsvæsker fra person med mistænkt eller bekræftet infektion.
- Delt seng eller tøj med person med mistænkt eller bekræftet infektion.
Jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af abekopper i Danmark
Information om Styrelsen for Patientsikkerhed
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Husk det blå EU-sygesikringskort på rejser i efterårsferien12.10.2022 11:50:19 CEST | Pressemeddelelse
Husk det blå EU-sygesikringskort, hvis du i efterårsferien tager til et EU/EØS-land, Schweiz eller Storbritannien. Med det blå EU-sygesikringskort kan du undgå selv at skulle lægge ud for nødvendig behandling, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien.
Virtuel temadag: International patientsikkerhedsdag med fokus på medicinsikkerhed5.9.2022 10:16:03 CEST | Pressemeddelelse
I anledning af WHO’s internationale patientsikkerhedsdag afholder Styrelsen for Patientsikkerhed en online temadag om medicinsikkerhed.
Fortsat behov for at styrke patientsikkerheden på plejeområdet19.8.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2020 og 2021 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed 283 sundhedsfaglige tilsyn på plejecentre, i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Resultaterne peger på et fortsat stort behov for fokus på patientsikkerheden på plejeområdet.
Fængsler og arresthuse har forbedret patientsikkerheden7.7.2022 09:07:45 CEST | Pressemeddelelse
Styrelsen for Patientsikkerhed konkluderer på baggrund af 65 sundhedsfaglige tilsyn i samtlige af landets fængsler og arresthuse, at der er sket en væsentlig forbedring af patientsikkerheden siden 2019.
Tilsyn på bosteder afdækker store udfordringer med patientsikkerheden5.7.2022 09:57:44 CEST | Pressemeddelelse
I perioden 2020-2021 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed 210 sundhedsfaglige tilsyn på bosteder. Resultaterne viser, at der fortsat er et stort behov for at styrke patientsikkerheden på området.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum