SEAS-NVE

Styr på strømmen

Del

Der er masser af strøm og der er også plads nok i kablerne nede i jorden til at få den frem til os alle sammen – også selvom der trækkes dobbelt så meget strøm ud af stikkontakten om eftermiddagen den 24. december som den 24. juni.

Hver dag hele året rundt arbejder dit andelsejede netselskab SEAS-NVE Net på at vedligeholde, udbygge og optimere elnettet, så det altid er godt i stand og matcher strømforbrug. Der er strøm i kontakten 99,99 procent af tiden og det betyder, at man i vores område i gennemsnit kun mangler strøm 16 minutter om året.

- Derfor er vi helt rustet til at levere al den strøm, der bruges juleaften og hele juleferien, og vi sidder og holder øje og klar til at rykke ud hele døgnet, hele året rundt, fastslår Thomas Koch Asmussen fra SEAS-NVE Net, der pr 1. januar skifter navn til Cerius.

Elnettet i SEAS-NVE NETs dækningsområder er 27.000 kilometer langt og meget fintmasket:

- Vi sidder i vores kontrolrum hele døgnet hele året – også juleaften - og holder øje med det hele. Herfra kan vi i nogle tilfælde gribe ind og lede strømmen en lille omvej. Hvis vi ikke kan det, har vi montører siddende på vagt, og de er klar til at rulle ud og populært sagt skifte en sikring i en transformatorstation.  Andre gange kan vi køre et lille mobilt el-værk ud i landskabet og på den måde sikre strøm, mens vi reparer det kabel, der måske er blevet gravet over siger han og tilføjer, at der jo heldigvis ikke blive gravet ret meget i juleferien.


Hvis strømmen går

Skulle du pludselig stå i tusmørket uden strøm i kogepladen til at varme gløggen med, har Thomas Koch Asmussen tre gode råd:

- Start med at tjekke dine sikringer. Hvis det ikke hjælper så kig ud af vinduet, for hvis hele vejen mangler strøm, så ved du, at vi allerede er i gang med at få den tilbage. Så kan du tænde et stearinlys og nyde julefreden, mens vi får strømmen tilbage i kontakten. Det går som regel meget hurtigt.

www.seas-nve-net.dk/ kan du altid få driftsinformation og tilmelde dig en sms-service, så du får besked, hvis uheldet uheldigvis er ude.

Nøgleord

Kontakter

Rasmus Carlsen, Presserådgiver, SEAS-NVE
Tlf. 30 28 67 20
E-mail: rac@seas-nve.dk

Billeder

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Fibia deltager i Bredbåndspuljen – til gavn for flere yderområder i Region Sjælland og Østjylland26.6.2018 14:58pressemeddelelse

Hurtigt bredbånd til alle er et mål for både politikere, borgere og fibernetselskabet Fibia. I forvejen investerer Fibia flere hundrede millioner kroner årligt i mere fibernet til store dele af Sjælland, Lolland, Falster og Øerne samt Østjylland. Og via statens bredbåndpulje kan endnu flere yderområder forhåbentlig snart blive koblet på den digitale motorvej.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum