Aalborg Universitet

Studieprojekt blev startskuddet til ny iværksættervirksomhed

Del

På et semester i entreprenørskab på AAU, New Venture Creation, går man helt nye veje for at vække iværksætterdrømmen hos de studerende. Og det virker. Cand.merc. Lasse Wulff Hansen er netop sprunget ud med egen virksomhed og en ny app, Whapp, der samler alle arrangementer i større danske byer på ét sted.

I sensommeren 2015 sad den cand.merc.-studerende cykelentusiast Lasse Wulff Hansen i sin bil og ærgrede sig. Det var nemlig lige gået op for ham, at han var gået glip af et spændende arrangement.

- Jeg sad i en lang kø og fandt ud af, at vejen var spærret, fordi der var VM i landevejscykling for amatører i Aalborg. Det anede jeg ikke, og jeg var træt af at gå glip af et arrangement som det.

Til gengæld fik han en idé. Det måtte være muligt at udvikle en app, der kunne samle alle arrangementer i større danske byer på ét sted. Den forretningsidé arbejdede han derfor sammen med en medstuderende videre på i et studieprojekt på semestret i New Venture Creation (NVC), der er et nyt entreprenørfag på Aalborg Universitet. Udgangspunktet for dette undervisningsforløb er, at entreprenørskab ikke kan læres ved traditionelle former for undervisning alene, men derimod skal sidestilles med en learning by doing-tilgang. De studerende bliver derfor ikke blot introduceret for teorier og metoder, men får samtidig mulighed for at afprøve dem i praksis.

- NVC er åbent for alle studieretninger på kandidatniveau. Det er en ny måde at undervise i entreprenørskab på ved at få studerende til at skabe rigtige virksomheder som en del af deres læring, fortæller adjunkt og leder af forskningscentret Business Model Design Center på AAU Morten Lund.

Ny app på gaden
Og netop denne tilgang var med til at give Lasse Wulff Hansen blod på tanden. Da kandidatgraden var i hus, startede han sammen med to tidligere medstuderende cand.scient. Daniel Kold og cand.it. Michael Henning Juul Petersen firmaet Whapp, og den 1. december sendte de app’en af samme navn på markedet.

- På semesteret har jeg grundlæggende lært, at man ikke nødvendigvis kan slå sådan noget her op i en bog, fordi hver startup er forskellig. NVC’s meget praktiske tilgang til undervisningen gjorde, at vi rent faktisk blev kastet ud i det. Her er fokus netop, at vi skal eksekvere på vores ideer, og det har givet mig det tiltrængte skub ud over rampen. Jeg vil sige, at NVC måske er det fag, jeg har fået allermest ud af på universitetet, fordi det satte os i nogle helt andre situationer og har tvunget os til selv at skulle opsøge læringen og springe ud i livet som iværksætter, siger Lasse Wulff Hansen, som ikke fortryder, at han har taget dette skridt.

- Både familie og venner har da undret sig over, at jeg ikke skulle ud at have et 8-16-job efter endt kandidateksamen her i sommer, men jeg fortryder det på ingen måde, og jeg har været rigtig glad for det, understreger han.

Kontakter

Morten Lund på e-mail: ml@business.aau.dk eller på tlf.: 40 88 88 77.
Lasse Wulff Hansen på e-mail: lasse@whapp.dk eller på tlf.: 30 20 20 40.
Pressemedarbejder Susanne H. Knudsen på tlf.29 60 98 72.

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum