Slagelse Kommune

Studerende trækker tilflyttertal op i Slagelse

Del

De studerende vil gerne bo i provinsen. Det er en af forklaringerne på at Slagelse kun overgås af Aalborg og Aarhus, når det handler om at tiltrække nye borgere.

Med 561 nettotilflyttere det seneste år er Slagelse den kommune, som har fået tredjeflest nye borgere det seneste år - kun Aalborg og Århus har fået flere nettotilflyttere end Slagelse. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Slagelse Kommune vurderer, at en af forklaringerne er de studerende, som er begyndt at vende blikket mod Slagelse. På trods af, at der henover foråret og sommeren er kommet 120 nye studieboliger i Slagelse, så er der fortsat venteliste på studieboliger, og boligselskabet FOB forventer også, at de næste 100 studieboliger, der netop er sendt ud til ventelisten, er udlejet til 1. oktober.

- Vi er inde i en rigtig positiv udvikling her i Slagelse Kommune. Vi satser målrettet på uddannelse, og et attraktivt studiemiljø midt i byen. Derfor er det også glædeligt, at vi nu ser, at de unge gerne vil flytte til Slagelse for at få en uddannelse, siger borgmester Stén Knuth (V).

Slagelse er hjemby for blandt andet en af landets største erhvervsskoler, Selandia, samt meget stort gymnasium, og samtidig har både Syddansk Universitet, University College Sjælland og Erhvervsakademiet campusser i Slagelse. På tegnebrættet er også et nyt moderne campusområde omkring stationen i Slagelse – midt i byen.

- Det er rart at se, at selv om mange søger mod København, så er der også flere og flere unge, som efterspørger noget andet. I Slagelse har vi gode og relativt billige studieboliger centralt i byen og grønne områder lige om hjørnet. Det ved vi, at de studerende efterspørger, siger Stén Knuth.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Stén Knuth, telefon 24 40 01 11

Direktør Flemming Stenhøj Andersen, FOB, telefon 28 19 65 02

Direktør Arne Juul, Slagelse Boligselskab, telefon 40 75 20 07

Information om Slagelse Kommune

Slagelse Kommune
Slagelse Kommune