Ingeniørforeningen, IDA

Studerende på SDU rammes af stress

Del

Langt de fleste studerende på Syddansk Universitet oplever stress i forbindelse med deres tid på studiet

Søvnbesvær, koncentrationsbesvær og nedprioritering af venner og familie er en del af hverdagen for en stor del af de studerende.

Det viser en undersøgelse lavet af Ingeniørforeningen, IDA, hvor 114 studerende på de tekniske og natuvidenskabelige uddannelser på Syddansk Universitet har medvirket.

Kun omkring 4 procent af de studerende på SDU angiver, at de på intet tidspunkt oplever stress i løbet af et semester, mens 6 ud af 10 angiver, at de i en del af semesteret, i en stor del af semesteret eller hele semesteret føler sig stressede.

Blandt de studerende, der har været ramt af stress, har det været så voldsomt for hver 10., at de har været tvunget til at søge læge, og næsten hver 4. har på grund af stressen isoleret sig socialt.

De studerende angiver i undersøgelsen, at det er pres på eksamenssituationer og studiet generelt, der udløser stress hos dem, men også egne høje forventninger om at levere toppræstationer er udslagsgivende for mange. Det er ifølge formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen, bekymrende at så mange allerede i studietiden oplever at blive ramt hårdt af stress på grund af både indre og ydre pres.

”Det sender jo meget kraftige signaler om, at fremdriftsreformen gør mere skade end gavn. Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre de politiske partier på Christiansborg til at skrotte den, så kvalitet kan komme før målstyring. En analyse fra Danmarks teknologiske alliance Engineer the future, forudser en massiv mangel på 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater allerede i 2025, så det nytter ikke noget, at vi skubber de studerende ud over kanten,” siger han.

God hver 10. af de studerende på SDU svarer i undersøgelsen, at stress har været årsag til, at de er blevet forsinket på studiet, hvilket ifølge IDAs formand ikke er gavnligt for hverken de studerende eller samfundet generelt.

”Siden 2013, hvor fremdriftsreformen blev vedtaget, har der været en tone i debatten, der nærmest har udstillet de studerende som både dovne og langsomme, og det har været medvirkende til den situation vi nu står i. Det er ikke en badeferie, at studere på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser – tværtimod. Derfor sætter jeg min lid til, at der kommer en mere konstruktiv politisk tilgang til de studerende, end den vi har oplevet de seneste 4 år, så vi får tilliden til de studerende tilbage” siger Thomas Damkjær Petersen.

Hvor ofte har du følt dig stresset i løbet af det seneste semester?

 

 

Hele semestret

7,9

En stor del af semestret

21,1

En del af semestret

31,6

Lidt af semestret

31,4

På intet tidspunkt i semestret

4,4

Ved ikke

0,9

Ingeniørforeningen, IDA har foretaget undersøgelsen blandt 976 studerende på de tekniske og natuvidenskabelige uddannelser. 114 studerende på Syddansk Universitet har svaret.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

IDAs formand stiller op som formand for a-kasse i stormvejr21.12.2018 12:41Pressemeddelelse

IDAs formand Thomas Damkjær Petersen har ekstraordinært valgt at stille sig til rådighed som formandskandidat for Akademikernes A-kasse (AKA), som for tiden er i mediernes søgelys. Valget af ny formand sker d. 4. januar 2019 på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. ”Jeg stiller mig til rådighed for at stå i spidsen for at få A-kassen igennem en ledelses- og omdømmekrise. Jeg mener, vi har været vidner til en uacceptabel ledelsesadfærd og manglende respekt for omgang med medlemmernes penge. Nu er der brug for med friske øjne at kigge fremad og få etableret en ny ledelse, der kan genskabe respekten for a-kassen, ligesom vi jo fortsat afventer tilsynsmyndighedernes undersøgelse af sagen. Jeg vil gerne understrege, at kerneforretningen i a-kassen faktisk er sund, og medlemmerne er tilfredse. Sådan skal det blive ved med at være,” siger Thomas Damkjær Petersen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum