BoligPortal

Studerende kan spare 2260 kroner om måneden ved at pendle til smilets by

Del

Tusindvis af studerende er kommet ind på en uddannelse, og det betyder, at mange skal ud at finde tag over hovedet. Mange må dog se i øjnene, at priserne for lejeboliger fortsat er skyhøje i de populære studiebyer.

 

Skal man studere i en af landets største byer, kan det være en fordel at bosætte sig uden for selve studiebyen og pendle lidt, siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal, Danmarks største portal for lejeboliger.

En ny opgørelse fra BoligPortal viser, at studerende kan bo markant billigere, hvis de flytter længere væk fra byen. En lejebolig i Aarhus på 40 kvadratmeter koster gennemsnitlig 5720 kroner om måneden. Vælger du at bosætte dig i Randers og tager toget en halv time til Aarhus, kan du i gennemsnit slippe 2840 kroner om måneden i husleje. Det giver en besparelse på 2880 kroner om måneden.

Bosætter du dig i Skanderborg koster en lejebolig på 40 kvadratmeter i gennemsnit 3640 kroner om måneden. Med en lille transporttid på kun 13 minutter kan du altså spare 2080 kroner om måneden.

Fra besparelse skal eventuelle udgifter til offentlig transport trækkes fra. Studerende på videregående uddannelser kan benytte ungdomskort. Prisen for et ungdomskort koster omkring 630 kroner om måneden. 

Anders Hyldborg opfordrer studerende til nøje at overveje deres krav til beliggenhed, når de leder efter en lejebolig. Man skal nemlig ikke langt væk, før der er en markant forskel på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser. Det kan mærkes på pengepungen, hvis man vælger at bo lidt længere væk fra uddannelsesinstitutionerne og bylivet, siger Anders Hyldborg. Ønsker man at få lidt mere luft i økonomien, så kan man med fordel bodsætte sig lidt uden for Aarhus. 

Flyt udenfor byen

De fleste vil gerne bo i hjertet af Aarhus og tæt på studierne, men det er dyrt. Derfor anbefaler vi, at man søger bolig indenfor et bredere geografisk område. Både efterspørgslen og priserne vil være lavere og muligheden for at finde en bolig inden studiestart vil også være større, siger Anders Hyldborg.

Penge at spare

Så meget billigere bliver huslejen på 40 kvadratmeter sammenlignet med Aarhus C: 


BoligPortal har trukket tal, der viser huslejen for danskere, som bor til leje. Priserne er vist som den gennemsnitlige husleje per måned per kvadratmeter på 1 værelses lejligheder udbudt på BoligPortal i perioden fra 2016 til 1. august 2017.  

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum