VIA University College

Studerende fra VIA overtager rollen som undervisere på Grenaa Gymnasium

Del

Eleverne på Grenaa Gymnasium får 19. januar inspiration til at træffe deres fremtidige studievalg ved at komme helt tæt på VIAs professionsbacheloruddannelser, der veksler mellem teori og praktik.

Eleverne i 11 hf- og gymnasieklasser på Grenaa Gymnasium skifter på fredag den 19. januar deres faste lærere ud. I stedet er det 10 studerende, der er under uddannelse til fx socialrådgiver, ingeniør og designer hos VIA University College, der overtager undervisningen.

De studerendes undervisning er en målrettet indsats for at give hf- og gymnasieeleverne indblik i livet som studerende på en professionshøjskole og klæde eleverne på til at træffe et reflekteret valg af videregående uddannelse, når de er færdige på gymnasiet. Projektet hedder ’VIA på Vejen’.

Bygger bro for at øge kendskabet

I 2018 regner ’VIA på Vejen’ med at besøge 12 forskellige gymnasieskoler med studerende i rollen som undervisere.

”Undersøgelser viser, at 77 procent af gymnasieeleverne ikke kender til, at der på professionshøjskolerne er mange forskellige uddannelser, og at undervisningen veksler mellem teori og praktik ’ude i virkeligheden’. Det er derfor, VIA University College har sat sig for at bygge bro til gymnasieskoler gennem projektet ’VIA på Vejen’,” fortæller VIAs brobygningskoordinator Jeppe Bergh Torp.

Når i alt 10 VIA-studerende fredag den 19. januar indtager en del af klasselokalerne på Grenaa Gymnasium, vil de blandt andet holde oplæg om deres egen vej til den valgte uddannelse og om livet som studerende på godt og ondt.

Tæt på uddannelserne

De studerende vil under besøget på Grenaa Gymnasium også give hf- og gymnasieeleverne konkret indblik i de forskellige uddannelser hos VIA, de læser på.

For eksempel vil socialrådgiverstuderende blandt andet fortælle om arbejdet med udsatte mennesker, der står uden for fællesskabet. Og om de sociale problemer, borgere kommer til socialrådgivere med.

Fra VIAs kreative uddannelser kommer blandt andet en designstuderende, der fortæller om, hvordan et par jeans bliver fremstillet. Og eleverne får mulighed for at bruge mikroskop og lave brændtest til at determinere fiberindhold og vævemønstre.

En pædagogstuderende holder et oplæg med overskriften ”Jeg er det, du tænker om mig”, mens en studerende fra en af VIAs internationale ingeniørudannelser vil give et indblik i forskellige erhvervskulturer i et internationalt arbejdsmiljø.

En jungle af uddannelsesmuligheder

”Vi ved fra tidligere arrangementer med ’VIA på Vejen’, at det er til stor inspiration for gymnasieeleverne at komme i dialog med studerende fra videregående uddannelser og kunne få svar på spørgsmål. ’VIA på vejen’ hjælper de unge med at finde vej i junglen af forskellige uddannelsesmuligheder,” siger Jeppe Bergh Torp.

Han peger på, at VIA University College har 42 forskellige uddannelser at vælge imellem i Region Midtjylland.

VIAs uddannelser er placeret i Grenaa, Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Ikast, Herning, Viborg, Holstebro, Skive og Nørre Nissum.

VIA-besøg giver også gymnasielærerne ny viden

Rektor Helene Bendorff Kristensen fra Grenaa Gymnasium ser særdeles positivt på samarbejdet med VIA.

"Vi glæder os rigtig meget til at modtage VIA på Vejen. Eleverne får et stort indblik i et kæmpe felt af uddannelser, som det er svært at præsentere ordentligt i den daglige undervisning og vejledning. Det giver god mening, at lade de unge studerende møde vores elever direkte i en undervisningssituation,” siger rektor Helene Bendorff Kristensen og uddyber:

”Det giver de studerende erfaring med at formidle deres fag, og for vores elever er de studerende rollemodeller, som de forhåbentlig kan se sig selv i. For vores undervisere vil det også være spændende at tage imod de studerende og lære mere om de professioner, de har valgt at uddanne sig i”.

Yderligere information om ’VIA på Vejen’, og om VIA-studerendes undervisning på Grenaa Gymnasium den 19. januar, fås ved henvendelse til:

• Brobygningskoordinator Jeppe Bergh Torp, VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 14 66. E-mail: torp@via.dk

• Rektor Helene Bendorff Kristensen, Grenaa Gymnasium. Telefon: 87 58 40 54.
E-mail: hbk@grenaa-gym.dk


Journalister og pressefotografer er velkomne til at overvære, når studerende fra VIA University College fredag den 19. januar overtager undervisningen af gymnasieklasser på Grenaa Gymnasium klokken 8.00-13.00.

Der bliver vekslet mellem faglig klasseundervisning, oplæg om uddannelser og uddannelsesvalg samt uddannelsescafé med dialog.

Adressen er: Grenaa Gymnasium, N. P. Josiassensvej 21, 8500 Grenaa.

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum