Studerende dyster om at skabe de bedste autonome løsninger til gavn for en grønnere fremtid
Danmark er afhængige af skarpe hoveder. Det er de unge, kvikke, hjerner, som skal sikre vores landets fremtidige vækst ved at udvikle de banebrydende teknologier, der skaber en bæredygtig fremtid – både økonomisk og ressourcemæssigt.
I weekenden samles unge fra ind- udland til ’SDU Case Competition 2021’, hvor 80 studerende skal dyste i at kreere de bedste selvkørende køretøjer eller autonome systemer, som kan integreres i landbrug, lufthavne, indenfor skovbrug eller i konstruktionsindustrien.
- Opskriften er simpel. Vi tager 80 unge, studerende, stiller dem en række virkelighedsnære opgaver, som industrien har budt ind med, og så giver vi dem ellers 48 timer til at komme op med de bedst mulige løsninger, fortæller innovationskonsulent ved SDU, Frederik Gottlieb, som er tovholder for arrangementet.
Der er altså tale om en intens arbejdslejr, hvor der nørdes intenst med kreative problemløsninger – et koncept, hvor virksomheder og studerende mødes for at skabe endnu mere innovation og samarbejde i regionen. At der er tale om et attraktivt event, understreges af, at ikke kun studerende fra SDU har meldt sig til, men at studerende også er valfartet helt fra Flensborg og Wien for at deltage.
To plus to giver fem
Danfoss er hovedsponsor for ’SDU Case Competition 2021’. Udover at have sponseret en samlet præmiepulje på 30.000 kroner, har virksomheden stillet reelle cases til rådighed, og får på den måde mulighed for at teste og udfordre nogle af landets skarpeste talenter indenfor automationsløsninger.
For de deltagende studerende betyder det, at de får mulighed for at dyste på tværs af fagligheder, høre spændende oplæg af folk udefra, samt at skabe netværk og derigennem lære endnu mere.
- Det giver mening for de studerende at arbejde på denne måde. Det gør undervisningen relevant og nærværende, og de studerende får en oplevelse af, at de lærer noget, som kan bruges ude i den virkelige verden, siger Frederik Gottlieb.
Søndag den 7. november skal de studerende præsentere deres løsninger for et panel bestående af erhvervsfolk og ledere på SDU. Det sker fra 13.30 i Alsions koncertsal, hvor alle er velkomne til at komme og se med og fejre vinderne, når disse kåres klokken 16.30.
Kontakter
Frederik Gottlieb på frede@tek.sdu.dk eller ☎️+45 28430098.
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum