Studerende dyster om at skabe de bedste autonome løsninger til gavn for en grønnere fremtid
80 udvalgte unge talenter fra SDU og andre universiteter skal i weekenden dyste i teknik, viden og innovationsevne. Det sker i forbindelse med SDU Case Competition 2021 på Alsion i Sønderborg. Alle er velkomne til finalen søndag klokken 13.30, hvor der kæmpes om en førstepræmie på 15.000 kroner.
Danmark er afhængige af skarpe hoveder. Det er de unge, kvikke, hjerner, som skal sikre vores landets fremtidige vækst ved at udvikle de banebrydende teknologier, der skaber en bæredygtig fremtid – både økonomisk og ressourcemæssigt.
I weekenden samles unge fra ind- udland til ’SDU Case Competition 2021’, hvor 80 studerende skal dyste i at kreere de bedste selvkørende køretøjer eller autonome systemer, som kan integreres i landbrug, lufthavne, indenfor skovbrug eller i konstruktionsindustrien.
- Opskriften er simpel. Vi tager 80 unge, studerende, stiller dem en række virkelighedsnære opgaver, som industrien har budt ind med, og så giver vi dem ellers 48 timer til at komme op med de bedst mulige løsninger, fortæller innovationskonsulent ved SDU, Frederik Gottlieb, som er tovholder for arrangementet.
Der er altså tale om en intens arbejdslejr, hvor der nørdes intenst med kreative problemløsninger – et koncept, hvor virksomheder og studerende mødes for at skabe endnu mere innovation og samarbejde i regionen. At der er tale om et attraktivt event, understreges af, at ikke kun studerende fra SDU har meldt sig til, men at studerende også er valfartet helt fra Flensborg og Wien for at deltage.
To plus to giver fem
Danfoss er hovedsponsor for ’SDU Case Competition 2021’. Udover at have sponseret en samlet præmiepulje på 30.000 kroner, har virksomheden stillet reelle cases til rådighed, og får på den måde mulighed for at teste og udfordre nogle af landets skarpeste talenter indenfor automationsløsninger.
For de deltagende studerende betyder det, at de får mulighed for at dyste på tværs af fagligheder, høre spændende oplæg af folk udefra, samt at skabe netværk og derigennem lære endnu mere.
- Det giver mening for de studerende at arbejde på denne måde. Det gør undervisningen relevant og nærværende, og de studerende får en oplevelse af, at de lærer noget, som kan bruges ude i den virkelige verden, siger Frederik Gottlieb.
Søndag den 7. november skal de studerende præsentere deres løsninger for et panel bestående af erhvervsfolk og ledere på SDU. Det sker fra 13.30 i Alsions koncertsal, hvor alle er velkomne til at komme og se med og fejre vinderne, når disse kåres klokken 16.30.
Kontakter
Frederik Gottlieb på frede@tek.sdu.dk eller ☎️+45 28430098.
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Hvordan kan forskning løse samfundsmæssige problemer?27.1.2023 12:33:19 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet og konsulent- og videnshuset Enact:Lab indgår et strategisk samarbejde om at styrke innovation og tværfaglig forskning med formål at takle strukturelle problemer i samfundet og skabe langsigtede og bæredygtige løsninger.
Debat 31. januar kl. 12-13 på Christiansborg: Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid25.1.2023 09:21:20 CET | Pressemeddelelse
Verdensmålsugen vender tilbage til København i dagene 31. januar til 3. februar. Den 31. januar kl. 12:00-13:00 er Syddansk Universitet ved SDU Climate Cluster vært for debatten "Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid". Den finder sted i Fællessalen på Christiansborg.
Vi bad kunstig intelligens skrive denne pressemeddelelse om vores nye bacheloruddannelse i Kunstig intelligens på Syddansk Universitet20.1.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det er ikke normal procedure på Syddansk Universitet at få en kunstig intelligens til at skrive vores tekster for os, men i dette særlige og enkeltstående tilfælde har vi vurderet, at netop denne tilgang ville være relevant.
Forældres mentale problemer koster samfundet dyrt19.1.2023 12:56:05 CET | Pressemeddelelse
Et ud af fire børn i Danmark oplever at have en forælder med alvorlige mentale helbredsproblemer. SDU-forskere har for første gang undersøgt de samfundsmæssige omkostninger.
Skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse har med stor sandsynlighed øget børns fysiske aktivitet i skoletiden12.1.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Inden skolereformen blev introduceret, var fysisk aktivitet blandt skolebørn nedadgående. Men den negative udvikling er vendt – det viser et nyt studie lavet af forskere fra Syddansk Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum