VIA University College

Studerende bruger animation til at udtrykke deres følelser om coronakrisen

Del

Projektet ”Call-To-Corona” samler illustrationer fra studerende, der gennem visuelle produktioner giver udtryk for deres følelser om corona. Center for animation, visualisering og digital fortælling, VIA, står bag projektet og bruger illustrationerne som dialogredskab og dokumentation.

Illustration: "Small World” af Mia Golubovic Svensson
Illustration: "Small World” af Mia Golubovic Svensson

Det er ofte dagens smittetal og coronarestriktioner, der fylder i mediebilledet, men hvordan har borgerne det følelsesmæssigt under coronapandamien? Det spørgsmål forsøger Center for animation, visualisering og digital fortælling at besvare gennem illustrationer produceret af blandt andet studerende fra VIA.

”Der mangler offentlig formidling om, hvad corona har af betydning for borgerne. Med projektet skaber vi en myriade af situationsbilleder og grafiske udtryk om livet med corona tæt inde på kroppen, som skal bruges som dialogredskab og dokumentation for eftertiden,” siger Jakob Borrits Skov Sabra, der er projektleder for Center for animation, visualisering og digital fortælling.

Hverdagen under coronakrisen

Gennem illustrationer fortolker studerende og andre unge kunstnere den betydning hjemmearbejde, sygdom og samfundets håndtering af coronakrisen har haft på dem. For eksempel har kunsteren Mia Golubovic Svensson lavet værket ”Small World”, der illustrerer forskellige begivenheder under coronakrisen.

”There was a lot of important coverage which had to take the backseat when covid was and is taking all the spotlight. There has been a lot of attempts to adjust our laws in the name of ‘protecting citizens’ meanwhile these efforts have in some places weakened the progress of Democracy,” skriver hun om billedet.

Et billede siger mere end tusind ord

De mange illustrationer, øjebliksbilleder og skitser er en del af flere dialog- og læringsforløb, hvor de agerer samtaleemne og dialogredskab for unge og det at være ung under en epidemi.

”Et billede kan indeholde mange følelser som vrede og glæde. På workshops bliver billederne redskaber, som leder til debat, der måske bygger på anerkendelse eller kritik af det portrætterede,” siger Jakob Borrits Skov Sabra.

Center for animation, visualisering og digital fortælling står blandt andet bag workshoppen ”Corona-Go-Home”, hvor unge på baggrund af illustrationer fra ”Call-To-Corona” brainstormer og skaber nye illustrationer om deres oplevelser, følelser og observationer under coronakrisen.

Alle illustrationer bliver samlet sammen i et arkiv over, hvad der kendetegnede borgernes følelser og holdninger til corona, da krisen indtræf i marts 2020.

Ny indsamling af illustrationer starter snart

Det er flere måneder siden, at ”Call-To-Corona”-projektet startede, derfor mener Jakob Borrits Skov Sabra, at det er på tide at invitere studerende, kunstnere og andre interesserede til igen at udarbejde visuelle produktioner.

”I den første runde var folk chokerede og vidste endnu ikke, hvilke konsekvenser pandemien ville få. Det er interessant at se, hvad værkerne i anden runde vil illustrere, og hvilke budskaber kunsterne nu har,” siger han.

Det er endnu ikke planlagt præcist, hvordan og hvornår den nye indsamling vil finde sted, eller hvem der inviteres. Målet er dog ifølge Jakob Borrits Skov Sabra at få et bredere spekter af corona ved at invitere flere kunstnere, lave flere workshops til institutioner og kommuner samt videreudvikle projektet til VR-fortællinger.

Se de mange illustrationer fra ”Call-To-Corona”-projektet her

Læs mere om Center for animation, visualisering og digital fortælling

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:
Jakob Borrits Skov Sabra
Projektleder for Center for animation, visualisering og digital fortælling
T: 87 55 49 91
E: jbsa@via.dk

Billeder

Illustration: "Small World” af Mia Golubovic Svensson
Illustration: "Small World” af Mia Golubovic Svensson
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

VIA er med i nyt forskningsprogram om trivsel hos intensivpatienter11.11.2020 08:58:13 CETPressemeddelelse

VIA deltager i nyt forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan trivslen hos tidligere intensiv patienter kan forbedres. Udover selve sygdommen lider mange af udtalt træthed, depression og kognitive vanskeligheder efter indlæggelsen. Nu har et forskningsprojekt fået bevilget 7,5 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden til at afdække, hvad der kan hjælpe patienterne, og VIA er en del af projektet.

Viborg Animation Festival blev en succes for 9. år i træk5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Viborg Animation Festival viste igen i år et væld af animationsfilm, udstillinger, oplevelser i virtual reality, workshops, brancheevents og meget mere, da Danmarks største internationale animationsfestival for 9. gang indtog Viborg i uge 39. Både børn, voksne, professionelle og nysgerrige fik mulighed for at få et indblik i animationens uendelige muligheder. Nu er det tid til at gøre status.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum