Turbine Forlaget A/S

Strik med dit eget plantefarvede garn

Del

Naturen er et sandt skatkammer af naturlige farvematerialer, som du kan bruge til at farve dit eget garn med. Men hvor begynder man, hvis man aldrig har plantefarvet før? I Strik & plantefarvning giver forfatter Signe Siemsen dig al den information, du har brug for!

Bogen er indbundet i lærred og er rigtig flot. Her ses forsiden i en grafisk version.
Bogen er indbundet i lærred og er rigtig flot. Her ses forsiden i en grafisk version.

Foruden en gennemgang af materialer, bejdsning, gode farveplanter m.m. indeholder bogen ti opskrifter, du kan tage udgangspunkt i, når du plantefarver. Derudover får du ti strikkeopskrifter på enkelt og klædeligt basistøj, som du passende kan strikke i dit nyfarvede garn. Du kan selvfølgelig også købe færdigfarvet garn til strikkeopskrifterne, men når du har læst bogen, kommer du med garanti til at se på agern, avocadoskaller og birkeblade med nye øjne.

Glæd dig til følelsen af at bruge din nye hjemmestrikkede hue eller sweater eller af at tage et smukt farvet garnfed op af din gryde hjemme på komfuret. Det er tøj og garn, som du med sikkerhed ved er produceret på en både social og miljømæssig bæredygtig måde.

Svenske Signe Siemsen har en stor interesse for natur og tekstilhåndværk. Da hun ventede sit første barn, fandt hun sine gamle strikkepinde frem, og hun har ikke kunnet lægge dem fra sig siden. Signe Siemsen laver en stor del af sit eget og børnenes tøj selv, som en stille protest mod tøjgiganterne og tekstilindustrien. Det er hendes måde at holde forbruget nede og leve mere bæredygtigt.

Fakta om bogen:

Titel: Strik & plantefarvning – uld, krap og grønne blade
Forfatter: Signe Siemsen
Oversætter: Charlotte Astrup Beck
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740678086
Sidetal: 160
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 1. juni 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogen er indbundet i lærred og er rigtig flot. Her ses forsiden i en grafisk version.
Bogen er indbundet i lærred og er rigtig flot. Her ses forsiden i en grafisk version.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum