Krifa

Stress skal udløse tilskud til psykologhjælp

Del

I dag skal stress udvikle sig til diagnoser som angst og depression, før man kan få tilskud til psykologhjælp. Det giver ingen mening, at vi ikke gør mere for at forebygge så stort et problem, lyder det fra Krifas formand Søren Fibiger Olesen

Næsten halvdelen af danskerne tror, de kan få psykologhjælp fra det offentlige, hvis de bliver ramt af stress. Det viser en ny undersøgelse, Epinion har lavet for Krifa. Virkeligheden ser dog noget anderledes ud. I dag kan der med henvisning fra lægen gives tilskud inden for 11 områder - men stress er ikke et af dem.

-  Vores undersøgelse viser, at mange vil få en brat opvågning, hvis de bliver ramt af stress. Ikke alene vil mange stressede ikke kunne få tilskud til psykologhjælp fra det offentlige, før de er nede at bide i gulvtæppet. De vil i det hele taget ikke være sikret hjælp til at komme sig, siger Krifas formand Søren Fibiger Olesen.

I fagkredse er der langt fra enighed om, hvordan stress defineres. Stress er en tilstand og ikke en sygdom, og derfor kan det være svært for stressede at få hjælp, før det har udviklet sig til noget, der er så alvorligt, at det står på listen over tilskudsområder.

Inspiration fra Sverige
Søren Fibiger Olesen mener, at det er urimeligt, at der kan være så stor forskel på vurdering og opfølgning fra læge til læge.

- Med den viden vi har om stress i dag, burde vi kunne finde en diagnose på stress, siger han og henviser til Sverige, hvor man er tæt på at anerkende langvarig stress som en sygdom med det såkaldte udmatningssyndrom.

Krifas formand er ikke i tvivl om, hvilke fordele der er ved at anerkende langvarig stress som en sygdom. Ud over at vejen til behandling bliver nemmere og kortere for den stressramte, så vil forebyggelse af stress have betydning for samfundet generelt. Lige nu koster stress ifølge Stressforeningen samfundet 27 milliarder kroner om året, og med tidligere adgang til hjælp, mener Krifa, at flere undgår tunge diagnoser som følge af stress.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 190.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum